Αρχική Videos H EE βάζει πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, αντιδράει το Κρεμλίνο

H EE βάζει πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, αντιδράει το Κρεμλίνο

0

Οι υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε ένα ανώτατο όριο στην τιμή του φυσικού αερίου, μετά από εβδομάδες συνομιλιών για το μέτρο έκτακτης ανάγκης που διχάζει τις απόψεις σε ολόκληρο το μπλοκ. Το ανώτατο όριο είναι η πιο πρόσφατη προσπάθεια της ΕΕ των 27 χωρών να μειώσει τις τιμές του φυσικού αερίου που έχει ωθήσει τους λογαριασμούς ενέργειας των πολιτών υψηλότερα και οδήγησε σε υψηλό πληθωρισμό φέτος, αφού η Ρωσία διέκοψε τις περισσότερες από τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Οι υπουργοί συμφώνησαν να ενεργοποιήσουν ανώτατο όριο εάν οι τιμές υπερβούν τα 180 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Το ανώτατο όριο μπορεί να ενεργοποιηθεί από τις 15 Φεβρουαρίου 2023, έδειξε το έγγραφο που περιγράφει λεπτομερώς την τελική συμφωνία. Η συμφωνία θα εγκριθεί επίσημα από τις χώρες εγγράφως, μετά την οποία μπορεί να τεθεί σε ισχύ.

Από τη δική του πλευρά, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι το ανώτατο όριο τιμής του φυσικού αερίου των 180 ευρώ ανά μεγαβατώρα που συμφωνήθηκε από τους υπουργούς Ενέργειας της ΕΕ μετά από μήνες διαμάχης είναι «απαράδεκτο». «Πρόκειται για παραβίαση του καθορισμού των τιμών της αγοράς, παραβίαση των διαδικασιών της αγοράς, οποιαδήποτε αναφορά σε ανώτατο όριο (τιμής) είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ από τα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments