H EE συμφώνησε να στείλει εκτάκτως συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία

0
Dodekanisos

Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν «να παράσχουν επειγόντως αεράμυνα στην Ουκρανία και να επιταχύνουν και να εντείνουν την παροχή όλης της απαραίτητης στρατιωτικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων πυροβολικού και πυραύλων», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel στις Βρυξέλλες μετά την πρώτη εργάσιμη ημέρα της άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ο Μισέλ ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε μια τελική δήλωση από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καλώντας το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο συγκεντρώνει τα κράτη μέλη, να διασφαλίσει την παρακολούθηση των δεσμεύσεων.

Η στρατιωτική βοήθεια θα πρέπει να παρέχεται με πλήρη σεβασμό των πολιτικών ασφάλειας και άμυνας των κρατών μελών και λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντά τους σε θέματα ασφάλειας και άμυνας, δήλωσαν οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ. Χαιρέτησαν επίσης την πρόταση να χρησιμοποιηθούν τα έσοδα από τόκους από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν παγώσει στις τράπεζες της ΕΕ προς όφελος της Ουκρανίας. Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ καταδίκασαν τις συνεχιζόμενες αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας τόσο σε αμάχους όσο και σε ζωτικής σημασίας υποδομές, συμπεριλαμβανομένου του ενεργειακού τομέα, στην Ουκρανία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της θα ενισχύσουν την ανθρωπιστική βοήθεια και την πολιτική προστασία παρέχοντας εξοπλισμό όπως γεννήτριες και μετασχηματιστές, πρόσθεσε ο Μισέλ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments