“H EE έχει αποτύχει στα πάντα, απαιτείται μια αλλαγή τον Ιουνίο”

0
Dodekanisos

Η Ευρωπαϊκή Ένωση όχι απλώς έχασε τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά απέτυχε ενεργά να αντιμετωπίσει τα υπαρξιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το μπλοκ στη σύγχρονη εποχή, είπε ευρωβουλευτής από την Ουγγαρία στους αριστερούς νομοθέτες στο Στρασβούργο.

«Πέντε χαμένα χρόνια είναι πίσω μας, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποτύχει στη διαχείριση κρίσεων, είναι αδύναμη και διχασμένη και χρειαζόμαστε μια αλλαγή στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο», δήλωσε η Enikő Győri (Ενίκο Γκιούρι), ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Fidesz του Viktor Orbán, κατά τη διάρκεια της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μιλώντας σε Ούγγρους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος της συνεδρίασης, η Γκιούρι κατηγόρησε την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen ότι «ζει σε μια εναλλακτική πραγματικότητα» αφού ισχυρίστηκε ότι το μπλοκ είναι σε καλύτερη κατάσταση τώρα από ό,τι πριν από πέντε χρόνια.

«Η δήλωση είναι μια τολμηρή και πολιτικά τυφλή δήλωση, εντελώς άσχετη με την πραγματικότητα, και δείχνει τη στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέναντι σε αυτό που βιώνουν οι άνθρωποι στην καθημερινή τους ζωή», δήλωσε η ίδια.


Η πολιτικός της Fidesz τόνισε ότι «η γειτονιά της Ευρώπης βρίσκεται σε πόλεμο, οι τιμές της ενέργειας και ο πληθωρισμός έχουν ξεπεράσει τα όρια και ολόκληρη η Ευρώπη έχει δηλητηριαστεί από τις συνέπειες των άστοχων κυρώσεων εδώ και δύο χρόνια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει λάβει μέτρα οικονομικής πολιτικής για ιδεολογικούς λόγους και δεν είναι σε θέση να προσαρμόσει την πράσινη πολιτική και την ψηφιακή μετάβαση στην αλλαγή της πραγματικότητας και να τις κάνει πιο λογικές. Η ανταγωνιστικότητα της ΕΕ βρίσκεται σε κρίση», είπε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments