Αρχική Videos H EE δεν σχεδιάζει προς το παρών να εγκαταλείψει το ψηφιακό πιστοποιητικό

H EE δεν σχεδιάζει προς το παρών να εγκαταλείψει το ψηφιακό πιστοποιητικό

0

Αν και οι περισσότερες χώρες έχουν άρει όλους τους υγειονομικούς περιορισμούς που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν σχεδιάζει προς το παρών να εγκαταλείψει το ψηφιακό πιστοποιητικό. Είναι κάτι που επεσήμανε σε δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Christian Wigand.

O ίδιος τόνισε τα εξής:
«Η περίοδος ισχύος του πιστοποιητικού κανονικά θα έληγε στα τέλη Ιουνίου. Προτείναμε να παραταθεί απλώς και μόνο επειδή δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί η επιδημιολογική κατάσταση τους επόμενους μήνες, ιδίως το φθινόπωρο. Είναι σημαντικό να είμαστε προετοιμασμένοι και να έχουμε έτοιμο αυτό το χρήσιμο εργαλείο, ειδικά δεδομένης της πιθανότητας εμφάνισης νέων παραλλαγών του Covid-19. Το πιστοποιητικό έχει διευκολύνει σημαντικά τα ασφαλή ταξίδια εντός της ΕΕ και έχει υποστηρίξει τον τουριστικό τομέα».

Από τον περασμένο Ιούλιο, η ΕΕ λειτουργεί ένα σύστημα ψηφιακών πιστοποιητικών κορωνοϊού. Το έγγραφο χορηγείται σε άτομα με πλήρη εμβολιασμό, πρόσφατο αρνητικό τεστ PCR ή επιτυχή ανάρρωση από τον Covid-19. Το σύστημα των πιστοποιητικών εισήχθη αρχικά για ένα έτος. Συνολικά, εκδόθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν περίπου 1,7 δισεκατομμύρια πιστοποιητικά σε 60 χώρες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments