Αρχική Videos H EE απείλησε τον Μασκ για το twitter γράφουν οι Financial Times

H EE απείλησε τον Μασκ για το twitter γράφουν οι Financial Times

0

Καθώς ο Έλον Μασκ δεσμεύτηκε να διευθύνει ένα πιο δίκαιο και διαφανές Twitter που δεν θα παρεμβαίνει στις εκλογές, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ, Τιερί Μπρετόν, ζήτησε αυστηρότερη λογοκρισία, προειδοποιώντας σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι η πλατφόρμα μπορεί να απαγορευτεί εάν δεν συμμορφώνεται με τους νόμους του μπλοκ.

«Το Twitter έχει αποτύχει στην εμπιστοσύνη και την ασφάλεια για πολύ καιρό και έχει παρέμβει στις εκλογές», έγραψε ο Musk την Τετάρτη, απαντώντας στους ισχυρισμούς ότι η εξαγορά του είχε κάνει την εταιρεία λιγότερο ασφαλή. «Το Twitter 2.0 θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό, διαφανές και ισότιμο».

Ο Μπρετόν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έκανε ανάρτηση στο twitter χαιρετίζοντας την  του Μασκ να ετοιμάσει το Twitter 2.0 » για τον Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες της ΕΕ (DSA), έναν νόμο που έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε ισχύ το 2024. Πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα θα πρέπει «να ενισχύσει σημαντικά το περιεχόμενο μετριοπάθεια και αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης», μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ωστόσο, ο επίτροπος της ΕΕ απείλησε στην πραγματικότητα τον Μασκ με απαγόρευση εκτός εάν το Twitter συμμορφωθεί με μια λίστα απαιτήσεων. Αυτό περιλαμβάνει τη μη «αυθαίρετη» προσέγγιση για την επαναφορά των απαγορευμένων χρηστών, την «επιθετική» επιδίωξη «παραπληροφόρησης» και τη συμφωνία για έναν «εκτεταμένο ανεξάρτητο έλεγχο» έως το επόμενο έτος.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments