Αρχική Videos H Δύση να πιέσει το Κίεβο για διαπραγματεύσεις ζητάει ένας στους τρεις...

H Δύση να πιέσει το Κίεβο για διαπραγματεύσεις ζητάει ένας στους τρεις Γερμανούς

0

Ένας στους τρεις Γερμανούς πιστεύει ότι η Δύση πρέπει να πείσει το Κίεβο προκειμένου να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικά ευρήματα ακόμα μιας έρευνας που έκανε η εταιρεία YouGov, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν σε Γερμανική εφημερίδα.


Το 31% αυτών που συμμετείχαν θεωρεί ότι η Δύση πρέπει να πιέσει την Ουκρανία για να μπει σε διαδικασία ειρηνευτικών συνομιλιών. Το 50% απάντησε πως μόνο η κυβέρνηση της Ουκρανίας θα πρέπει να πάρει την απόφαση για τις σχετικές διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα.

Περίπου το 31% των Γερμανών υποστηρίζει την ενδεχόμενη ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ μετά τη σύναψη της ειρηνευτικής συμφωνίας. Ένα άλλο 13% πιστεύει ότι η Ουκρανία πρέπει να ενταχθεί μόνο στην ΕΕ και το 10% πιστεύει ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι αρκετή, έδειξε η έρευνα. Την ίδια στιγμή, το 26% των ερωτηθέντων θεωρεί περιττή την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Σύμφωνα με το YouGov, το 19% των συμμετεχόντων στην έρευνα ήταν αναποφάσιστοι ως προς τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που τους τέθηκαν. Η έρευνα διεξήχθη από 16 έως 21 Δεκεμβρίου με 2.075 άτομα που συμμετείχαν.

Το Κρεμλίνο τόνισε ότι ο Πούτιν ήταν πάντα και εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτός στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία. Η Μόσχα έχει εκφράσει τη συμφωνία της με τις δηλώσεις των ΗΠΑ ότι η επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία πρέπει να βασίζεται σε μια δίκαιη και μακροπρόθεσμη ειρήνη, αλλά την ίδια στιγμή, η Μόσχα δήλωσε ότι δεν βλέπει ακόμη προοπτικές για διαπραγματεύσεις.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments