Αρχική Videos “H Δύση μας έχει κηρύξει τον πόλεμο …από το 2014”

“H Δύση μας έχει κηρύξει τον πόλεμο …από το 2014”

0

«Η Δύση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχει κηρύξει τον πόλεμο στη Ρωσία πριν από πολύ καιρό και κυρίως μετά το πραξικόπημα του 2014 στην Ουκρανία», είπε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις που έκανε σε συνέντευξή του στο πρόγραμμα Great Game του Channel One, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ!

«Η συλλογική Δύση, της οποίας ηγείται μια πυρηνική δύναμη – οι Ηνωμένες Πολιτείες, βρίσκεται σε πόλεμο μαζί μας. Αυτός ο πόλεμος μας κηρύχθηκε πριν από πολύ καιρό, μετά το πραξικόπημα στην Ουκρανία που ενορχηστρώθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και μάλιστα με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μετά τις συμφωνίες του Μινσκ που κανείς δεν επρόκειτο να εφαρμόσει, όπως φαίνεται τώρα, και η κ. Μέρκελ το επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά» είπε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ.

Σε μια συνέντευξη σε Γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα που δημοσιεύθηκε στις 7 Δεκεμβρίου, η Μέρκελ περιέγραψε τη σύναψη των συμφωνιών του Μινσκ το 2014 ως μια προσπάθεια να δοθεί στην Ουκρανία χρόνο να δυναμώσει. Υποστήριξε ότι ήταν σαφές σε όλους ότι η σύγκρουση είχε σταματήσει και το πρόβλημα δεν είχε επιλυθεί, «αλλά αυτό ήταν που έδωσε στην Ουκρανία ανεκτίμητο χρόνο». Εξέφρασε αμφιβολίες για το εάν οι χώρες του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να παράσχουν υποστήριξη στο Κίεβο εκείνη την εποχή στον ίδιο βαθμό που κάνουν τώρα.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments