Αρχική Videos “H Δύση δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία”, λέει η Γαλλία!

“H Δύση δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία”, λέει η Γαλλία!

0

«Η απόφαση των ΗΠΑ, της Γερμανίας και πολλών άλλων χωρών να προμηθεύσουν κύρια άρματα μάχης στην Ουκρανία δεν σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε πόλεμο με τη Μόσχα», δήλωσε την Τετάρτη το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών. Τα σχόλια έρχονται μετά από μια αμφιλεγόμενη ομιλία της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Annalena Baerbock στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Η εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Anne-Claire Legendre (Αν Κλερ Λεζάντρ) δήλωσε: «Δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία, ούτε και κανένας από τους εταίρους μας. Η παράδοση στρατιωτικού εξοπλισμού «δεν αντιπροσωπεύει συμμετοχή στον πόλεμο», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Η Ουάσιγκτον έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα στείλει περισσότερα από 30 από τα κύρια άρματα μάχης M1 Abrams στο Κίεβο, ενώ το Βερολίνο είπε επίσης ότι θα διαθέσει περισσότερα από δώδεκα άρματα μάχης Leopard 2 στο Κίεβο. Την ίδια στιγμή, η Γερμανία δεν θέλει να σταθεί εμπόδιο στην Πολωνία και σε άλλες χώρες μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που θέλουν επίσης να παραδώσουν τα άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία.

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν είπε στο κοινοβούλιο στο Παρίσι πριν μερικές ημέρες ότι η κυβέρνησή της «αναλύει περαιτέρω» την πρόταση για αποστολή κύριων αρμάτων μάχης Leclerc στην Ουκρανία. Η Γαλλία είχε ήδη υποσχεθεί μια σειρά από «ελαφριά άρματα μάχης» AMX-10 στο Κίεβο νωρίτερα αυτό το μήνα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments