Αρχική Videos “H απόφαση της Ρωσίας για το Start καταστρέφει το διεθνές σύστημα ασφάλειας”

“H απόφαση της Ρωσίας για το Start καταστρέφει το διεθνές σύστημα ασφάλειας”

0

Η απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τη συμμετοχή στη Συνθήκη για τη μείωση των στρατηγικών όπλων και των πυρηνικών οπλοστασίων καταστρέφει το διεθνές σύστημα ασφάλειας, δήλωσε ο Ευρωπαίος διπλωμάτης Josep Borrell. Η απόφαση που πήρε η Ρωσία για το START καταστρέφει το σύστημα διεθνούς ασφάλειας που δημιουργήθηκε μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.  Μετά από αυτή την απόφαση, πρέπει να σκεφτούμε νέα μέτρα στη διεθνή ασφάλεια”, είπε μετά από συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων της Ουκρανίας και Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε μήνυμα προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση είπε ότι η Ρωσία αναστέλλει τη συμμετοχή στη Ρωσοαμερικανική Συνθήκη για τη μείωση των στρατηγικών όπλων, τονίζοντας ότι η χώρα δεν αποχωρεί από τη συνθήκη.

Η συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με μέτρα για περαιτέρω μείωση και περιορισμό των στρατηγικών επιθετικών όπλων υπογράφηκε στις 8 Απριλίου 2010 στην Πράγα ( Τσεχία ). Αντικατέστησε τη Συνθήκη START του 1991 (START) και, κατά την έναρξη ισχύος, αντικατέστησε τη συνθήκη για τις στρατηγικές επιθετικές μειώσεις του 2002 (STROT).

Το ΝΑΤΟ δήλωσε επίσης ότι η START θα συνεισφέρει στη διεθνή σταθερότητα και προέτρεψε τη Ρωσία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της βάσει της συνθήκης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments