Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ H απάντηση της κ. Παπαβασιλείου στον “Μεσόγειος”

H απάντηση της κ. Παπαβασιλείου στον “Μεσόγειος”

0
Dodekanisos

Δεν προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η χρηματοδότηση μεμονωμένων αθλητών

Τη δική της απάντηση στα όσα αναφέρει σε επιστολή του ο Ποδηλατικός Σύλλογος Μεσόγειος σχετικά με την Ελένη Τσαβαρή, έδωσε μέσω ανακοίνωση της η αντιπεριφερειάρχης κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου. Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο αναφέρει:

«Σε απάντηση της καταγγελίας-διαμαρτυρίας του Ποδηλατικού Συλλόγου Ρόδου, «Μεσόγειος» και της πολυπρωταθλήτριας Ελλάδος κας Ελένης Τσαβαρή στο πρόσωπό μου, θα ήθελα να ενημερώσω για μία ακόμη φορά για τα παρακάτω, τα οποία και ελπίζω να γίνουν πλέον κατανοητά:

Α) Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπως προβλέπεται από το Σχέδιο Καλλικράτης μπορεί να υλοποιεί μόνο αθλητικά προγράμματα-αθλητικές διοργανώσεις και όχι να χρηματοδοτεί μεμονωμένους αθλητές (άρθρο 186 Αρμοδιότητες Περιφερειών, παράγραφος Η’, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού. «Η υλοποίηση αθλητικών προγραμμάτων σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και τη Γ.Γ. Γραμματεία Αθλητισμού, Αθλητικούς Συλλόγους, Δήμους καθώς και με άλλους φορείς δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου»). Συνεπώς η ΠΝΑΙ καλύπτει έξοδα για τη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου με σκοπό την προώθηση του αθλητισμού στην περιοχή μας. Στο πλαίσιο αυτών των διοργανώσεων, καλύπτονται συγκεκριμένες δαπάνες για τις ανάγκες διεξαγωγής των αγώνων. Λόγω των περιορισμένων πόρων, προτεραιότητα δίνουμε σε διοργανώσεις που αφορούν παιδιά και εφήβους.

Β) Επομένως γίνεται σαφές, ότι δεν ανήκει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η κάλυψη των εξόδων για τη συμμετοχή αθλητών σε αγώνες. Οι οικονομικές υπηρεσίες της ΠΝΑΙ δεν καλύπτουν καμία τέτοια δαπάνη, ακόμη και αν εγκριθεί σχετική εισήγηση από την Οικονομική Επιτροπή.

Β) Παρόλα αυτά, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από την Περιφέρεια, να βρεθεί τρόπος, ώστε αθλητές με σημαντικές διακρίσεις που κατάγονται από το Νότιο Αιγαίο να έχουν υποστήριξη στις αθλητικές τους δραστηριότητες. Δεν έχει βρεθεί ωστόσο κάποια λύση ακόμη.

Σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση, ενημέρωσα στις 25 Αυγούστου την κ. Ελένη Τσαβαρή ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, δεν έχει τη δυνατότητα να στηρίξει οικονομικά κανένα αθλητή και συνεπώς δεν θα μπορούσε να καλύψει και τα έξοδα της συμμετοχής της στο πρωτάθλημα ELITE στο Bergen της Νορβηγίας. Ανέφερα επίσης ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλουμε για την στήριξη των ντόπιων αθλητών, θα επικοινωνούσαμε ξανά την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου για να την ενημερώσω εάν υπήρχε τελικά κάποιο περιθώριο να υποστηρίξει η ΠΝΑΙ, με τρόπο που θα μας υποδείκνυαν οικονομικές μας υπηρεσίες, τους ντόπιους αθλητές. Βέβαια, η ίδια με ενημέρωσε ότι τελικά εξασφάλισε από το στενό της κύκλο το απαιτούμενο ποσό για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα του Bergen.

Δεν υπάρχει συνεπώς καμία ρατσιστική-προσβλητική διάθεση εκ μέρους μου απέναντι στην κ. Τσαβαρή ούτε με εκφράζουν τέτοιου είδους συμπεριφορές. Αντιθέτως, υπήρχε από μέρους μου όλη η καλή πρόθεση να αναζητήσουμε τα όποια περιθώρια ενδεχομένως υπήρχαν για την υποστήριξή της ίδιας, όπως και κάθε αθλητή από το Νότιο Αιγαίου που προβάλει με τις διακρίσεις του και διαφημίζει την Περιφέρειά μας.

Εύχομαι προσωπικά κάθε επιτυχία στην κ. Ελένη Τσαβαρή».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments