Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα H άλλη όψη του νομίσματος, την ζούμε ήδη στο πετσί μας…

H άλλη όψη του νομίσματος, την ζούμε ήδη στο πετσί μας…

0
Dodekanisos

Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες. Από την εποχή που οι τρομοκρατικές επιθέσεις και οι εχθροπραξίες είχαν σιγήσει, απ’ ότι φαίνεται επιστρέψαμε στα παλιά. Η κατάσταση στον Αφγανιστάν με το …ξεσάλωμα των Ταλιμπάν, είναι απλά η απόδειξη για το τι ισχύει πλέον, με τις …ευλογίες φυσικά του νέου πλανητάρχη. Τα όσα συμβαίνουν στην Καμπούλ δεν είναι απλά μια «ταπεινωτική στιγμή για την Αμερική», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Donald Trump. Είναι μια μαύρη σελίδα για όλη την ανθρωπότητα.

Δεν χρειάζεται καν να αναφερθούμε στα όσα καταγγέλλονταν για την φιλοσοφία και το προφίλ του Joe Biden, από την προεκλογική ακόμα περίοδο. Θα ήταν περιττό καθώς αυτά τα πράγματα ήταν …κουκιά μετρημένα. Και παρά την τεράστια προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ, υπήρχαν πολλοί οι οποίοι καταλάβαιναν τι ακριβώς συμβαίνει.

Ο Donald Trump είναι ένας πρόεδρος ο οποίος κυνηγήθηκε ανελέητα από το σύστημα, με το οποίο τα είχε βάλει φανερά.

Γιατί το έκανε αυτό; Επειδή ήταν «άγιος» και …κυνηγούσε τους …κακούς τριγύρω του; Για να σώσει την ανθρωπότητα; Γιατί; Τα ερωτήματα αυτά δεν είναι εύκολο να απαντηθούν. Προφανώς και κανένας από τους πολιτικούς σε ολόκληρο τον πλανήτη δεν πηγαίνει …με το σταυρό στο χέρι. Αν κάποιος πιστεύει το αντίθετο τότε μάλλον πετάει στα σύννεφα.

Η περίπτωση του Donald Trump είναι ιδιαίτερη. Και ίσως υπάρχουν και …δυσκολοχώνευτα ζητήματα. Και εν πάση περιπτώσει, στην παρούσα φάση αυτό δεν έχει καμία σημασία. Ας μείνουμε στον τρόπο διακυβέρνησης του την προηγούμενη τετραετία, στο προφίλ και στην γενικότερα εικόνα που είχε ο πλανήτης. Θυμηθείτε αν είχαμε εντάσεις, πολέμους, τρομοκρατικές ενέργειες κτλ. Θυμηθείτε επίσης τι συνέβη με τον νέο ιό. Τη στάση του απέναντι στην Κίνα. Την διακοπή χρηματοδότησης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τις δηλώσεις απέναντι στον Gates κτλ.


Η εποχή Biden, από τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης του, όχι απλά είναι διαφορετική. Είναι ξεκάθαρα μια «συστημική εποχή». Η οποία περιλαμβάνει μάσκες, εμβόλια, περιοριστικά μέτρα, Ταλιμπάν, εντάσεις και πάει λέγοντας. Και όλα έχουν ένα συγκεκριμένο background,. Να σώσουν τον κόσμο από τον φονικό ιό και να προστατέψουν τον πλανήτη. Και μάλλον δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα. Αν κρίνουμε από την «πράσινη ανάπτυξη» που ονειρεύεται συχνά πυκνά ο κ. Biden, η οποία σχετίζεται και με την «κλιματική αλλαγή», τότε θα πρέπει να προετοιμαστούμε για νέες …πίστες.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments