Αρχική Videos “Γυρίζει” το κλίμα στην Αυστρία, πολύς κόσμος είναι κατά των κυρώσεων

“Γυρίζει” το κλίμα στην Αυστρία, πολύς κόσμος είναι κατά των κυρώσεων

0

Δεν υπάρχει πλέον σαφής πλειοψηφία στην Αυστρία για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Μάλιστα αρκετοί αναλυτές προβλέπουν ότι αυτή η τάση θα ενταθεί κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών κάτι που θα ανεβάσει και άλλο την πίεση στον καγκελάριο Karl Nehammer (ÖVP) και ήδη γίνεται λόγος για νέες εκλογές.

Το συντηρητικό FPÖ, το οποίο είναι επικριτικό για τις κυρώσεις, ανεβάσει ολοένα και περισσότερο τα ποσοστά του. Το 40 τοις εκατό των Αυστριακών είναι αντίθετο στη συνέχιση των κυρώσεων που επιβλήθηκαν ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία. Στις Βρυξέλλες, η εξέλιξη στην Αυστρία αντιμετωπίζεται με ανησυχία. Σύμφωνα με τη «Welt», διπλωματικοί κύκλοι της ΕΕ αναρωτιούνται αν θα αλλάξει σύντομα η διάθεση στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Άλλωστε, οι καταναλωτές είναι πιθανό να αισθανθούν τις οδυνηρές συνέπειες της έκρηξης των τιμών της ενέργειας στο πορτοφόλι τους κάτι που οπωσδήποτε πρόκειται να παίξει καταλυτικό ρόλο.

Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε έντονες συζητήσεις σε πολλά κράτη μέλη. Η «Welt» επικαλείται διπλωμάτη των Βρυξελλών που είπε: «Τότε ακόμη και οι κυρώσεις στο σύνολό τους θα μπορούσαν να τεθούν υπό αμφισβήτηση».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments