Αρχική Αθλητικά νέα Βόλεϊ Γυναικείο: Ώρα για τελικό!

Γυναικείο: Ώρα για τελικό!

0
telxinida zefiros3
Dodekanisos

Ο τελικός του γυναικείου Περιφερειακού πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί στο Βενετόκλειο κλειστό γυμναστήριο, μαγνητίζει το ενδιαφέρον των φιλάθλων του βόλεϊ. Το παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 4.30μ.μ. οπωσδήποτε ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της Κυριακής και όλα δείχνουν ότι την αναμέτρηση θα την παρακολουθήσει και αρκετός κόσμος. Το μεγάλο φαβορί είναι η Τελχινίδα η οποία μάλιστα προηγείται με 2 – 0 από τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και θέλει άλλη μια νίκη για να κατακτήσει το τρόπαιο. Ο Ζέφυρος πάει για την έκπληξη και οι κοπέλες του δείχνουν αποφασισμένες να κάνουν το μεγάλο come back. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τελχινίδα κυκλοφόρησε ένα πολύ όμορφο φυλλάδιο στο οποίο περιλαμβάνονται πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για το παιχνίδι αυτό. Το news12 τα αναδημοσιεύει για την καλύτερη ενημέρωση των φιλάθλων.
Σημαντικά στοιχεία
Ο ΡΣΦΠ Τελχινίς και ο ΣΣΑΔΑΝ Ζέφυρος είναι οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν στο τελικό των play off του Περιφεριακού Πρωταθλήματος Γυναικών στον όμιλο Δωδεκανήσου. Η Τελχινίδα προκρίθηκε στον τελικό νικώντας τον Κλεάνθη (3-0 νίκες) ενώ ο Ζέφυρος απέκλισε στον ημιτελικό την ομάδα του Διαγόρα (3-2 νίκες). Στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος η Τελχινίδα νίκησε το Ζέφυρο και στα δύο ματς με 3-0 σετ
Γνωρίζετε ότι από τους δύο φιναλίστ του φετινού τελικού:
-Η Τελχινίδα στα 4 χρόνια ζωής του τμήματος γυναικών έχει μία 3 θέση (2009-10), έχει κατακτήσει 2 φορές το πρωτάθλημα Δωδ/σου (2010-11 και 2011-12) και φέτος έχει προκριθεί αήττητη στον τελικό (δεν έχει χάσει ούτε σετ)
-Ο Ζέφυρος το 2011-12 κατέκτησε τη 2 θέση και στο φετινό προκρίθηκε στον τελικό έχοντας κάνει 6 νίκες και 5 ήττες
Ακόμα:
-Η Φαίη Μίχου από την από την αγωνιστική περίοδο 2004-05 που ξανάρχισε το πρωτάθλημα Γυναικών στα Δωδεκάνησα αγωνίζεται στην ομάδα που κατακτά τον τίτλο (και στα 8 πρωταθλήματα) 6 φορές με τον Κλεάνθη και 2 φορές με την Τελχινίδα)
-Η Κέλυ Δαουτοπούλου από το 2005-06 έχει κατακτήσει 7 συνεχόμενα πρωταθλήματα (5 με Κλεάνθη και 2 με Τελχινίδα)
-Ο Νίκος Τσιντομηνάς ήταν προπονητής στον Κλεάνθη στα 5 πρωταθλήματα του Κλεάνθη και στα 2 της Τελχινίδας
-Η ομάδα που θα πάρει το πρωτάθλημα Γυναικών στα Δωδεκάνησα θα αγωνισθεί στην τελική φάση της Ζ’ Περιφέρειας ενώ η νικήτρια της Τελικής Φάσης ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια Αιγαίου και την επόμενη αγωνιστική χρονιά θα αγωνίζεται στην Α2 Εθνική Κατηγορία.
-Η Τελχινίδα φέτος κατέκτησε το Κύπελλο Ζ΄ Περιφέρειας στις Γυναίκες νικώντας τον ΑΣ ‘Παγγεραγωτικός’ Μυτιλήνης με 3-0 σετ και το εφηβικό τμήμα του συλλόγου για 2η συνεχόμενη χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα Αιγαίου.
volei pinakas

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments