Αρχική Videos Γροθιά στο στομάχι έκθεση για τις ελευθερίες στον Καναδά με αφορμή τον...

Γροθιά στο στομάχι έκθεση για τις ελευθερίες στον Καναδά με αφορμή τον κορωνοϊό

0

Γροθιά στο στομάχι  είναι μια έκθεση για το σύστημα Υγειονομικής Περίθαλψης του Καναδά  που δημοσιεύτηκε από την Υπηρεσία Ερευνών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPRS) και συντάχθηκε από τον καθηγητή Νομικής του Πανεπιστημίου McGill, Dr Derek Jones. Ουσιαστικά ήταν μια έρευνα του νομικού συστήματος της χώρας όσον αφορά τα δικαιώματα υγειονομικής περίθαλψης. Η ΕΕ έχει δημοσιεύσει παρόμοιες εκθέσεις για άλλες χώρες.

Μεταξύ άλλων, η έκθεση αναφέρει και  τα εξής:
«Πολλά αυστηρά και επεμβατικά μέτρα δημόσιας υγείας για την πανδημία του Covid – απαγόρευση κυκλοφορίας, περιορισμοί χωρητικότητας σε εστιατόρια, κλείσιμο μπαρ και νυχτερινών κέντρων για μήνες, κλείδωμα κτιρίων, γραφείων, στάση και περιορισμοί στα διεθνή ταξίδια – έχουν περιορίσει σοβαρά ή έχουν σταματήσει  τομείς της οικονομίας του Καναδά».

Συνεχίζει λέγοντας ότι ο  νόμος καραντίνας  επέτρεψε στον Τρουντό να επιβάλει πρωταφανείς περιορισμούς ταξιδιού και απομόνωσης στον πληθυσμό, ενώ τονίζει τα εξής: “Οι υπόλοιποι περιορισμοί στον Καναδά είναι μερικοί από τους πιο αυστηρούς στον κόσμο. Εκατομμύρια μη εμβολιασμένοι Καναδοί απαγορεύεται να φύγουν από τη χώρα και δεν μπορούν να επιβιβαστούν σε τρένο ή αεροπλάνο, ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό”. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments