Αρχική Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου Γραμμένος: «Ανυποληψία και καχυποψία στο ποδόσφαιρο μας!»

Γραμμένος: «Ανυποληψία και καχυποψία στο ποδόσφαιρο μας!»

3
DSCN9277
Dodekanisos

Εθιμοτυπική επίσκεψη στα γραφεία της ΕΠΣΔ και παρών στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής βρέθηκε σήμερα το απόγευμα στις 7.οο, ο υποψήφιος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας μας Βαγγέλης Γραμμένος, δικηγόρος στο επάγγελμα. Τον κ. Γραμμένο καλωσόρισε στην Ρόδο και στην ένωση, με λιτό χαιρετισμό, ο γραμματέας της ΕΠΣΔ Γιώργος Παυλίδης που του ευχήθηκε καλή επιτυχία και εκλογή στην προεδρία της Ε.Π.Ο. Λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση ο Θεοδόσης Στεφανάκης έκανε μια σύντομη ενημέρωση στον κ. Γραμμένο για το βιβλίο που έγραψε για να βοηθηθούν τα σωματεία σε πολλούς τομείς, του έκανε δώρο ένα αντίτυπο και τον προέτρεψε να το διαβάσει όταν θα επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη και να στηρίξει την προσπάθεια που έγινε.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ Παναγιώτης Διακοφώτης που μεταξύ άλλων ανέφερε: « Σας καλωσορίζω κι εγώ στο νησί μας και θα ήθελα να σας πω ότι εμείς εδώ βλέπουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με άλλο βλέμμα και κάνουμε ότι μπορούμε για τα σωματεία τα οποία έχουν ένα πρόσθετο βάρος τις μετακινήσεις. Η οικονομική επιχορήγηση που πήραμε από την εποχή που αναλάβαμε την Ένωση είναι πενιχρή μπροστά στις τόσες υποχρεώσεις που έχουμε. Στα μικρά ακριτικά νησιά μας το ποδόσφαιρο είναι γιορτή. Σας εύχομαι όλα να πάνε καλά και να είστε πρόεδρος στην Ε.Π.Ο. και να αντιμετωπίσετε με διαφορετικό μάτι την Ένωση μας που είναι νησιωτικό σύμπλεγμα αλλά και τις άλλες νησιωτικές Ενώσεις. Καλή επιτυχία και σε ότι μας χρειαστείτε θα είμαστε δίπλα σας για να αλλάξουμε σελίδα στο ποδόσφαιρο μας».
Ο κ. Βαγγέλης Γραμμένος πήρε τον λόγο και απευθυνόμενος στον πρόεδρο και τα μέλη της Ε.Ε. μεταξύ άλλων τόνισε: «Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα. Θα ξεκινήσω με την όμορφη εικόνα που αντίκρισα, όταν ο πρόεδρος με πήγε στο γήπεδο του Αγίου Σουλά και είδα τα μικρά παιδιά να αγωνίζονται στο τουρνουά που είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο πρόεδρο της ΕΠΣΔ Κλεόβουλο Χατζηγεωργίου. Να ξέρετε ότι έχω ιδιαίτερη αδυναμία στις υποδομές. Για το τελευταίο που αναφέρθηκες Παναγιώτη θα σου πω ότι αυτό που ονομάζουμε ποδόσφαιρο στην χώρα μας δεν είναι ποδόσφαιρο. Αυτό που λέμε εμείς το λέει η συντριπτική πλειοψηφία της χώρας μας. Το ποδόσφαιρο μας έχει αγγίξει το τέλμα της ανυποληψίας και της καχυποψίας. Χρειάζεται ρήξη πρώτα και μετά οι αλλαγές! Σε ότι αφορά την νησιωτικότητα και τα προβλήματα της, το λέω και το προτάσσω γιατί είμαι στην Ρόδο, μπορεί να τα έχουν και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Άλλο πράγμα το αστικό κέντρο και άλλο τα νησιά. Οι υποδομές έχω να πω ότι είναι η ίδια η κοινωνία μας. Τα παιδιά στο ποδόσφαιρο μπαίνουν στην κοινωνία, θα πάρουν μηνύματα και θα δώσουν στο σπίτι τους. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ο αγώνας είναι και άλλα σπουδαία πράγματα. Θα σας κάνω μια φιλική πρόταση η αν θέλετε μια φιλική συμβουλή. Ίσως να το έχετε κάνει ήδη αυτό που θα σας πω. Προσπαθήστε να συνεδριάστε σε ένα χωριό, στο σπίτι του σωματείου. Να είστε σίγουροι πως θα έχει θετικά αποτελέσματα. Το εφαρμόζουμε εμείς στη ΕΠΣ Κεντρικής της Κεντρικής Μακεδονίας. Στο ποδόσφαιρο δεν υπήρξε μέριμνα ούτε από τη πολιτεία, ούτε από την Ε.Π.Ο. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει μετά το 2004. Προγράμματα από την UEFA για το ποδόσφαιρο μας υπάρχουν και τα χρήματα που έρχονται για το ερασιτεχνικό πηγαίνει το μεγαλύτερο ποσοστό στους υψηλόμισθους υπαλλήλους και όχι στα σωματεία. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα σε μια μέρα, όμως θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να σταματήσει η αφαίμαξη που γίνεται σε βάρος των σωματείων, και θα επαναλάβω ότι οι ανάγκες στα νησιά είναι πολλαπλάσιες από τα αστικά κέντρα. Θέλω να σας πως επίσης πως εάν η διαιτησία δεν ανήκε στην Ε.Π.Ο, κανένας στην Ελλάδα δεν θα γνώριζε τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. Εάν προσθέσουμε το επαγγελματικό με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μας δίνει την διαιτησία! Ποια είναι η σημασία και ο τρόπος που διεξάγεται το Ενωσιακό πρωτάθλημα; Ποια είναι τα κίνητρα για τα παιδιά; Είμαι 56 ετών και δεν μπορώ να αλλάξω, δεν γίνεται να αλλάξω, σε όποιον αρέσει. Εάν εκλεγώ πρόεδρος, θα απευθυνθώ στην UEFA και την FIFA και θα τους πω, θέλετε να βοηθήσετε την χώρα μας που την έχουν ρημάξει, έχω να προτείνω 5 με 6 θέματα συγκεκριμένα».
Ο Θεοδόσης Στεφανάκης σε παρέμβαση του τόνισε στον κ. Γραμμένο πως πρέπει να αλλάξει το οργανόγραμμα και να επαναπροσδιοριστεί η σχέση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με το ερασιτεχνικό.
Στην συνάντηση βρέθηκε και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΔ Μιχάλης Βεργωτής που γνωρίζει προσωπικά από παλιά τον κ. Γραμμένο και του ανέφερε: « Αν εκλεγείτε πρόεδρος της ομοσπονδίας, και σας το εύχομαι, να διοικήσετε εσείς και όχι οι υπάλληλοι της Ε.Π.Ο.» και ο κ.Γραμμένος του απάντησε: « Με γνωρίζεις καλά Μιχάλη και δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση».
Το μέλος της Ε.Ε. Σπύρος Κόκκινος έδωσε την παρακάτω ευχή στον κ. Γραμμένο: «Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, να είναι «γραμμένο» και να είσαι ο επόμενος πρόεδρος της Ε.Π.Ο.».

Ρεπορτάζ: Ηλίας Λοίζος

{yoogallery src=[/images/stories/fotos/sezon2016_2017/varius/gramenos_epsd] width=[150] height=[150]}

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ΜΙΧ. ΒΕΡΓΩΤΗΣ
ΜΙΧ. ΒΕΡΓΩΤΗΣ
7 years ago

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ Ο ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΡΦΩΣΗ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ

παραγοντας
παραγοντας
7 years ago

ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ ΜΙΧΑΛΗ.ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΠΣΔ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΣΑΝ ΛΑΓΟΥΣ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ !!!

xondros
xondros
7 years ago

Επίπεδο ο γραμμένος.ενω γνωρίζει ότι ή δωδεκανησος είναι οσφπ,ηρθε για το καλό των σωματείων.οσο για τους εδώ που τον κατηγορούν,η τιμωρία τους θα έρθει με την εκλογή του στην προεδρία.