Αρχική Αθλητικά νέα «Γράφει» ιστορία ο Παναιτωλικός, μετά την ΑΕΚ νίκησε και τον Ολυμπιακό!

«Γράφει» ιστορία ο Παναιτωλικός, μετά την ΑΕΚ νίκησε και τον Ολυμπιακό!

0
Dodekanisos

Ιστορικές ημέρες ζει το Αγρίνιο χάρη στον Παναιτωλικό. Μετά την μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ στο «ΟΑΚΑ», ο Παναιτωλικός εξαπέλυσε και δεύτερη «βόμβα» νικώντας με τον ίδιο τρόπο (ανατροπή), με το ίδιο σκορ (2-1) και με τους ίδίους σκόρερ Μεντόσα (23′) – Καρέλη (60′) τον Ολυμπιακό, στον πρώτο προημιτελικό στο κύπελλο Ελλάδας. Ο Ελ Αραμπί είχει ανοίξει το σκορ στο 13′ για τους φιλοξενούμενους, που θα έχουν βεβαίως την ευκαιρία να πάρουν την πρόκριση στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης». Παρόλα αυτά επιβεβαίωσαν ότι διανύουν περίοδο αγωνιστικής κάμψης.

Ο Παναιτωλικός «γράφει» ιστορία καθώς για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα κατάφερε να νικήσει τους «ερυθρόλευκους». Από το 1975 μέχρι την σημερινή νίκη του, είχαν προηγηθεί 25 αναμετρήσεις σε οποιαδήποτε διοργάνωση μεταξύ των δύο ομάδων και ο Ολυμπιακός μετρούσε 22 νίκες και τρεις ισοπαλίες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πέδρο Μαρτίνς προέβη σε εκτεταμένο ροτέισον αλλάζοντας όλη την 11άδα σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό (μόνο ο Ουσεϊνού Μπα κράτησε τη θέση του, κι αυτός για ένα ημίχρονο). Ο Πορτογάλος άλλαξε πρόσωπα όχι όμως και σχηματισμό, καθώς διατήρησε την τριάδα στην άμυνα. Στο βασικό σχήμα βρέθηκαν οι νεαροί Μπαγκαλιάνης, Σουρλής και Ξενιτίδης, καθώς και οι Βαλμπουενά – Ελ Αραμπί (στο ντέρμπι είχαν χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή). Στον αντίποδα, ο Γιάννης Αναστασίου προχώρησε και εκείνος σε αρκετές αλλαγές (έξι) σε σχέση με το «θρίαμβο» επί της ΑΕΚ. 

Το ματς

Το παιχνίδι είχε τρομερό ρυθμό με τα «καναρίνια» να «αγγίζουν» το γκολ μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Ντουάρτε βρέθηκε απέναντι από τον Κρίστινσον και τον νίκησε, αλλά ο Ξενιτίδης με σωτήρια προβολή έδιωξε σε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός στην πρώτη φάση που δημιούργησε άνοιξε το σκορ. Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί συνδυάστηκαν, ο Γάλλος έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Μαροκινός με κοντινό σουτ έγραψε το 0-1 στο 13ο λεπτό. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ελ Αραμπί έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ. Ωστόσο η κεφαλιά του αποκρούστηκε από τον Ανέστη, που έκανε ντεμπούτο σήμερα με την φανέλα του Παναιτωλικού. 

Στο 23′, μετά από φάση διαρκείας και από γέμισμα του Μεντόσα, η προβολή του Ντουάρτε σταμάτησε στο δοκάρι. Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν απομάκρυνε, ο Βέργος επιχείρησε σουτ, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Μεντόσα, ο οποίος με συρτό σουτ νίκησε τον Κρίστινσον και ισοφάρισε σε 1-1.

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μαρτίνς αντικατέστησε τους Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί, αλλά και τον Μπα, περνώντας στο ματς τους Λόπες, Τικίνιο και Παπασταθόπουλο. Στο 52΄ μάλιστα ο Τικίνιο λίγο έλειψε να δώσει εκ νέου προβάδισμα στον Ολυμπιακό, όμως ο Ανέστης του είπε «στοπ». Ενώ στο 59ο λεπτό ο Βραζιλιάνος αστόχησε από πλεονεκτική θέση. 

Ο Μεντόσα βλέποντας τον Ολυμπιακό να σπαταλάει ευκαιρίες και να έχει ανέβει ψηλά στον αγωνιστικό χώρο έβγαλε τρομερή μπαλιά για τον Καρέλη, με τον Έλληνα επιθετικό να στοπάρει με τον ώμο και με άψογο πλασέ να «εκτελεί» τον Κρίστινσον για το 2-1. Λίγο αργότερα, μάλιστα, ο Βέργος έστειλε κι αυτός με τη σειρά του τη μπάλα στα δίχτυα του Ισλανδού τερματοφύλακα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ, απόφαση που επιβεβαιώθηκε και από το VAR. Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, όμως το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους. 

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Αρτας)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Χουχούμης (88΄ Περέιρα), Κορνέλιους, Μάλης, Μπακαδήμας (84΄ Λούι), Αντούνες, Μάρτενσον (62΄ Μόρσεϊ), Βέργος, Μεντόσα (84΄ Φλόρες), Ντουάρτε, Καρέλης (62΄ Τσιγγάρας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Μπα (46΄ Παπασταθόπουλος), Παπαδόπουλος (77΄ Λοβέρα), Μπαγκαλιάνης, Καρμπόβνικ (62΄ Κίτσος), Ανδρούτσος, Σουρλής, Ξενιτίδης, Βαλμπουενά (46΄ Λόπες), Βρουσάι, Ελ Αραμπί (46΄ Τικίνιο)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments