Αρχική Αθλητικά νέα Γνώριζε τις συνέπειες λέει ο Ναδάλ για τον Τζόκοβιτς

Γνώριζε τις συνέπειες λέει ο Ναδάλ για τον Τζόκοβιτς

0
Edgar Su/Reuters
Dodekanisos

Ο Ράφαελ Ναδάλ σχολίασε τις πολύκροτες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί λόγω της επιλογής του Νόβακ Τζόκοβιτς να αιτηθεί «ιατρική εξαίρεση». Η κόντρα της Αυστραλίας με τον ανεμβολίαστο κατά του κορονοϊού Σέρβο έχει οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Ο Ναδάλ λυπάται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Τζόκοβιτς. Όμως σε μία ειλικρινής τοποθέτηση και προτάσσοντας την γνώμη των ειδικών για τον εμβολιασμό αλλά και τους κανόνες που ισχύουν για όλους τους αθλητές που θέλουν να πάρουν μέρος στο Australian Open τόνισε: 

«Αυτό που συμβαίνει δεν είναι καλό για κανέναν. Δεν μπορώ να έχω καθαρή άποψη γιατί δεν ξέρω όλες τις λεπτομέρειες. Φαίνεται να είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση αλλά στο τέλος της ημέρας το μόνο που μπορώ να ξέρω είναι ότι πολλές οικογένειες έχουν υποφέρει τα τελευταία δύο χρόνια από την πανδημία», είπε αρχικά.

«Είναι φυσιολογικό οι άνθρωποι εδώ στην Αυστραλία να είναι εκνευρισμένοι από την υπόθεση γιατί έχουν υποστεί αυστηρά lockdowns. Από την πλευρά μου, το μόνο που μπορώ να πω είναι πρέπει να ακούμε τους επιστήμονες και αν οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πρέπει να εμβολιαστούμε, τότε πρέπει να εμβολιαστούμε. Πέρασα Covid. Έχω εμβολιαστεί με διπλή δόση. Αν το κάνεις αυτό, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα», συνέχισε.

«Αυτό είναι το μόνο ξεκάθαρο. Για τα υπόλοιπα, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί δεν ξέρω όλες τις λεπτομέρειες. Το μόνο ξεκάθαρο για μένα είναι πως αν είσαι εμβολιασμένος, μπορείς να παίξεις στην Αυστραλία και οπουδήποτε και ο κόσμος έχει υποφέρει πολύ για να μην ακολουθείς αυτούς τους κανόνες», τελείωσε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ναδάλ είχε νοσήσει με κορονοϊό, ενώ πλέον είναι διπλά εμβολιασμένος.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments