Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Γλυκόπικρη γεύση

Γλυκόπικρη γεύση

0
kolossos_ilisiakos
Dodekanisos

Στο πρωτάθλημα της Α1 θα αγωνίζεται και την επόμενη σεζόν ο Ηλυσιακός, ο οποίος επικράτησε στη Ρόδο του Κολοσσού με σκορ 49-58, για την 26η και τελευταία αγωνιστική, εξασφαλίζοντας την παραμονή του. Κορυφαίοι για την ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη ήταν οι Ντέιβις και Ντόουσον, με τους Χατζή και Παπαντωνίου να πετυχαίνουν καθοριστικά καλάθια.
Το ματς:
Σφιχτό ξεκίνημα στην αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο μέχρι και τα μισά της πρώτης περιόδου (6-7) και τον Ηλυσιακό να βρίσκεται σε θέση οδηγού στο σκοράρισμα. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου, ο Καλάθης θα δώσει το πρώτο προβάδισμα στον Κολοσσό (8-7), ενώ στην επόμενη επίθεση των Ροδιτών, ο Αλέξης Κυρίτσης θα χρεωθεί με το τρίτο προσωπικό του φάουλ και θα μείνει προσωρινά εκτός αγώνα. Το γεγονός αυτό επηρέασε αρνητικά την ομάδα των Ιλισίων, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να τελειώσουν την πρώτη περίοδο με ένα επιμέρους σκορ 9-1 και να βρίσκονται στο +5 (13-8).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο και συγκεκριμένα στα τρία πρώτα λεπτά, είχε σημειωθεί μόλις ένας πόντος και συγκεκριμένα, με μία βολή από τον Πάνο (14-8). Ο Ηλυσιακός, τελικά θα καταφέρει να φέρει διαφορά στο καλάθι, με πόντους των Ντέιβις και Χάρντινγκ (14-12). Την επιθετική «ανομβρία» των γηπεδούχων θα λύσει ο Πατ Καλάθης (16-12), ενώ χάρη στην πολύ καλή τους άμυνα θα κάνουν το σκορ 20-12 και θα αναγκάσουν τον Κώστα Φλεβαράκη να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Ντόουσον με τέσσερις δικούς του πόντους, θα μειώσει για την ομάδα των Ιλισίων (20-16), ωστόσο θα απαντήσει για λογαριασμό των Ροδιτών ο Τσάμης με ένα σερί 5-0 και θα «εκτοξεύσει» τη διαφορά στο +9 (25-16). Κοντά στα 15 δευτερόλεπτα πριν το λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Πατ Καλάθης θα κάνει το 27-22, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι, με δίποντο του Νίκου Χατζή στην εκπνοή, θα διαμορφώσουν το 27-24. Από το πρώτο μέρος αξίζει να αναφερθεί η αστοχία του Ηλυσιακού από τη γραμμή των 6.75μ., καθώς είχε μόλις ένα σε 14 προσπάθειες (7%).
Νευρικό ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ηλυσιακό να πετυχαίνει το πρώτο καλάθι (Τόντιτς) και να φέρνει τη διαφορά στον πόντο (27-26). Ο Χαρίσης θα απαντήσει με κάρφωμα (29-26), με τον Κολοσσό να πηγαίνει τη διαφορά στο +5 (31-26), χάρη στην πολύ καλή άμυνα του Έλληνα σέντερ, στους ψηλούς της ομάδας των Ιλισίων. Όμως, οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη με ένα σερί 6-0 και πρωταγωνιστές τους Τόντιτς και Ντόουσον θα ανακτήσουν -ύστερα από αρκετή ώρα- το προβάδισμα (31-32), ενώ απέμεναν τρία λεπτά για να ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι θα κάνουν επιθετικό φάουλ και στην επόμενη επίθεση των φιλοξενούμενων, ο Σάκης Καρύδας με καλάθι και φάουλ θα κάνει το σκορ 31-35. Το λάθος του Κασελάκη και οι τέσσερις εύστοχες βολές από τους Παππά και Γκόλεματς, θα διαμορφώσουν το 35-35 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.
Με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου, ο Καυκής να πετύχει το καλάθι (37-35), για να απαντήσει με τρίποντο ο Χατζής (37-38). Ο Ντόουσον με δίποντο θα κάνει το 39-40, ωστόσο οι γηπεδούχοι με πόντους του Καυκή και του Γκόλεματς θα πάνε στο +6 (46-40). Η λύση για τους φιλοξενούμενος θα έρθει με σουτ από τα 6.75μ. του Παπαντωνίου, με το οποίο θα μειώσει στους τρεις πόντους (46-43), ενώ στην επόμενη επίθεση του Ηλυσιακού, ο Τζόρνταν θα υποπέσει σε αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Ντέιβις, με τον Αμερικανό γκαρντ, να ευστοχεί και στις δύο βολές (46-45). Ο ίδιος παίκτης με δίποντο θα κάνει το 46-47, ενώ ο Χατζής, με τρίποντο, θα δώσει διαφορά τεσσάρων πόντων στους φιλοξενούμενους (46-50), με το χρονόμετρο να δείχνει δύο λεπτά πριν το τέλος. Στην επίθεση των Ροδιτών, ο Τσάμης θα αστοχήσει σε προσπάθεια από τα 6.75μ., ενώ ο Χαρίσης θα υποπέσει σε επιθετικό φάουλ, που ήταν παράλληλα και το πέμπτο του. Ένα λεπτό πριν τη λήξη του ματς ο Ντέιβις με καλάθι και φάουλ, θα «κλειδώσει» τη νίκη για την ομάδα του, πηγαίνοντας τη διαφορά στο +7 (46-53). Ο Παππάς με τρίποντο «αναπτέρωσε», κάπως, τις ελπίδες των γηπεδούχων (49-53), όμως ο Χατζής με δύο εύστοχες βολές περίπου μισό λεπτό πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, θα πάει τη διαφορά στο +6 (49-55). Το τελικό 49-58 διαμορφώθηκε με τρεις πόντους από τον Τόντιτς, ενώ με το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους παίκτες του Ηλυσιακού να πανηγυρίζουν τη μεγάλη τους νίκη και φυσικά την παραμονή.
Τα δεκάλεπτα: 13-8, 27-24, 35-35, 49-58
Κολοσσός Ρόδου (Σφαιρόπουλος): Π. Καλάθης 13(1), Καυκής 6, Τζόρνταν 2, Πάνος 1, Μανωλόπουλος, Ασημακόπουλος 2, Χαρίσης 6, Τσάμης 7(1), Παππάς 5(1), Γκόλεματς 7, Γεωργαλλής, Ιβάνοβιτς.
Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Καρύδας 6, Κυρίτσης 2, Χατζής 10(2), Παπαντωνίου 3(1), Κανονίδης, Κούκουλας, Τόντιτς 8, Κασελάκης, Γαλιώτος, Ντόουσον 10(11ρ.), Χάρντινγκ 6, Ντέιβις 15.
Γήπεδο: Βενετόκλειο
Διαιτητές: Σχινάς, Αναστόπουλος Π., Σταματόπουλος
Κομισάριος: Βιντζηλαίος

πηγή: www.sport-fm.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments