Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα “Γκρουπ ομάδων στήνει παιχνίδια”!

“Γκρουπ ομάδων στήνει παιχνίδια”!

0
kougias
Dodekanisos
Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, φιλοξενήθηκε στον Sentra 103,3 με αφορμή την καταγγελία που έκανε σχετικά με τα περίεργα πονταρίσματα στο ματς Ηλιούπολη-Λεβαδειακός το οποίο έληξε 2-4 ενώ ήταν 2-0 στο ημίχρονο. Ο Κούγιας είπε μεταξύ άλλων ότι «στήνουν όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ώστε να μην ανέβουν οι υγιείς ομάδες και χαλάσει το έργο της συμμορίας», ενώ ρίχνει ευθύνες και στον ΟΠΑΠ.
Αναλυτικά μίλησε:
Για το κύκλωμα που στήνει τα παιχνίδια: «Εγώ δυο χρόνια τώρα λέω ότι η Ηλιούπολη είναι σε ένα γκρουπ ομάδων της Β’ Εθνικής, στήνουν όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ώστε να μην ανέβουν οι υγιείς ομάδες και χαλάσει το έργο της συμμορίας. Είναι μεν σκληροί οι χαρακτηρισμοί, αλλά αληθινοί. Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής απαρτίζεται από μια σειρά ομάδων. Αν έχετε δει τα ύποπτα παιχνίδια του φακέλου της ΟΥΕΦΑ, έχουν σαν επίκεντρο ορισμένες ομάδες.
Όποιος έχει δει τον αριθμό των παιχνιδιών, που έχουν δημοσιοποιηθεί και στη Βουλή, υπάρχουν ορισμένες ομάδες που φαίνεται ότι συμμετέχουν σε αρκετά παιχνίδια, η Ηλιούπολη, ο Διαγόρας, ο Αγροτικός Αστέρας, ομάδες που πραγματικά από αυτά τα παιχνίδια δεν δίνουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για κάτι ύποπτο, αλλά είναι αυταπόδεικτο.
Υπάρχει μία σπέκουλα, την οποία τη λένε όλοι, πως αποδεικνύεται, Στο ποινικό δίκαιο δεν υπάρχει όρος αποδεικνύεται. Οι αποδείξεις δεν είναι το αποδεικτικό μέσο αλλά το τελικό αποτέλεσμα. Τα μέσα για να αποδειχθεί ένα έγκλημα είναι άλλα, είναι οι ενδείξεις, η μαρτυρική κατάθεση και τα έγγραφα. Όχι όμως και τα τρία μαζί, αρκεί ένα από αυτά για να καταδικαστεί κάποιος».
Για το ματς Ηλιούπολη – Λεβαδειακός και τον χαρακτηρισμό του ως ύποπτο: «Έχετε ξανακούσει ποτέ ομάδα που κερδίζει 2-0 στο ημίχρονο, εκείνη την στιγμή να γίνεται σωρηδόν κατάθεση δεκάδων έως εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ υπέρ της αντίθετης ομάδας; Το ‘χετε δει ποτέ; Αυτή η ένδειξη και μόνο φτάνει και έχει συμβεί και σε άλλα ματς τι άλλο θέλεις κυρία ΕΠΟ; Τι άλλο θέλεις κυρία διοργανώτρια αρχή της Β’ εθνικής;
Εδώ υπάρχει τουλάχιστον απιστία και παράβαση καθήκοντος από τον ΟΠΑΠ. Όταν ο ΟΠΑΠ φράζει ένα παιχνίδι, και δεν έχει φράξει μόνο αυτό αλλά δεκάδες παιχνίδια των συγκεκριμένων ομάδων, δεν πρέπει να κάνει μια μηνυτήρια αναφορά;»
Για τις ενδείξεις ύπαρξης ύποπτων αγώνων των περασμένων ετών: «Εγώ έχω μιλήσει για το τι έκανε η Ηλιούπολη τη χρονιά που ήμασταν μαζί στην Γ’ Εθνική. Όταν όλα τα παιχνίδια της Ηλιούπολης τότε στην Γ’ Εθνική τα έπαιζαν οι αναπληρωματικοί των άλλων ομάδων. Είχα πει τότε ή συμφωνούν στο παράνομο στοίχημα μαζί, γιατί δεν υπήρχε νόμιμο και τότε κανένας δεν έκανε τον κόπο να το ψάξει και συμφωνούν και οι πρόεδροι των άλλων ομάδων ή λόγω της ιδιομορφίας που υπάρχει στην Ηλιούπολη με τον ιδιοκτήτη της να έχει αυτή την προσωπικότητα σαν άνθρωπος, ότι υπάρχει ένα θέμα εκβιασμού των άλλων ομάδων. Δεν είναι τυχαίο σε όλα τα παιχνίδια να τραυματίζονται παίκτες λίγο πριν αρχίσει το παιχνίδι ή στην προπόνηση.
Άντε να γίνει σε ένα ή δυο, αν γίνει σε δέκα δεν είναι μια σοβαρότατη ένδειξη; Το καταγγέλεις εγγράφως, κανένας δεν ασχολείται. Περνάνε τα χρόνια και έρχονται τα χρόνια της Β’ Εθνικής, όπου συμμετέχει η Ηλιούπολη στην κατηγορία και συμμετέχουν στην κατηγορία αυτή οι ομάδες αυτές που κατά καιρούς έχουν ακουστεί ότι με ύποπτο τρόπο ανέβηκαν κατηγορίες. Αυτό δεν είναι μια σοβαρή ένδειξη;».
Για τον ρόλο του ΟΠΑΠ: «Επειδή υπάρχει εξέλιξη της έρευνας για τις κασέτες του Μπέου, όπου εγώ έχω πει ότι δεν είναι μόνο ο Μπέος που καθορίζει ποιοι διαιτητές θα σφυρίξουν, το καθορίζει και ο Τσακογιάννης. Είναι μια παρέα. Ξαφνικά έρχεται το παιχνίδι αυτό, που δείχνει ότι δεν υπολογίζουν τίποτα και όπου παίχτηκε ξαφνικά ένας χορός εκατομμυρίων ευρώ.
Δεν είναι μόνο τα 800.000 ευρώ που παίχτηκαν αλλά τα πόσα κέρδισαν αυτοί. Γιατί είναι άσος στο πρώτο ημίχρονο, over στο πρώτο ημίχρονο, ανατροπή στο δεύτερο, over και αν έχουν παίξει και τα λεφτά και τους σκόρερ, που παίζουν σε αυτά τα παράνομα, καταλαβαίνετε τι εκατομμύρια ευρώ είναι. Άρα υπάρχει τεράστιο θέμα. Διότι εγώ αύριο στην κατάθεση μου θα αναμείξω και τον διευθύνοντα σύμβουλο και τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ, που έχουν αφήσει έρμαιο στα χέρια των κακοποιών αυτών το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο ΟΠΑΠ θα έπρεπε να κάνει μηνυτήρια αναφορά, όπως έκανε η UEFA, που το έκανε παρακολουθώντας δεκάδες παιχνίδια. Αυτό έπρεπε να κάνει κι ο ΟΠΑΠ, και να παρακολουθεί μόνο τα 40 παιχνίδια του Ελληνικού πρωταθλήματος. Οκτώ στη Σούπερλιγκ, εννιά στη Β’ Εθνική και 15 έως 20 παιχνίδια στη Γ’ Εθνική. Τα ύποπτα παιχνίδια από αυτά είναι δέκα. Δεν μπορούσε να τα παρακολουθήσει είτε μέσω ίντερνετ, είτε δια ζώσης τι γίνεται στον στοιχηματισμό στα παιχνίδια αυτά;
Ο Διαγόρας στον πρώτο γύρο κέρδιζε τους πάντες και τώρα χάνει και από την… κουτσή Μαρία! Και χάνει από τη δείνα ομάδα, που έχει αυτές τις συμπεριφορές. Αν σε “καίει”, γιατί έχεις δική σου ομάδα και ξέρεις ότι δεν σε θέλουν στην Β’ Εθνική, γιατί δεν θέλουν να πας στο συμβούλιό τους και κάνεις ότι έκανες με τα Γιάννενα, όπου πήγα και τους είπα αυτά τα παιχνίδια, αυτοί οι διαιτητές κάνουν αυτά και είπαν ότι θα κάνουν επιτροπή με τον Λυκουρέζο και τον Βίκτωρα Μητρόπουλο, αλλά δεν έκαναν τίποτα, καταλαβαίνεις για ποιον λόγο μπορείς να μιλάς».
Πηγή: www.sentragoal.gr
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments