Αρχική Videos Γιουβέντους: Ο Dybala ξεπέρασε σε γκολ τον Platini και τον μιμήθηκε

Γιουβέντους: Ο Dybala ξεπέρασε σε γκολ τον Platini και τον μιμήθηκε

0
Dodekanisos

Ο Paulo Dybala αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστής της εντός έδρας νίκης της Γιουβέντους με 4-2 κόντρα στην Zenit. Με το 105ο γκολ του με την φανέλα της Γιουβέντους, ο Dybala ξεπέρασε τον Michel Platini, τον οποίο και τίμησε μιμούμενος μία ιστορική στιγμή του. 

Ειδικότερα, το βράδυ της Τρίτης, ο Dybala έγραψε ιστορία με «χρυσά γράμματα». Με τα δύο γκολ που πέτυχε στην αναμέτρηση κόντρα στην Zenit -για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League– ξεπέρασε τον Platini, έχοντας πλέον 106 με την φανέλα της «μεγάλης κυρίας». Γεγονός που τον κατατάσσει στην 12η θέση των κορυφαίων σκόρερ της Γιουβέντους.

Ο Dybala, λοιπόν, μετά το 1-0 που σημείωσε, ξάπλωσε στο χορτάρι, με το κεφάλι ακουμπισμένο στην παλάμη του χεριού του. Ο συγκεκριμένος πανηγυρισμός ανήκει στον Michel Platini. 

Ο πανηγυρισμός του Platini

Στις 8 Δεκεμβρίου του 1985 στο Τόκιο, η Γιουβέντους είχε αντιμετωπίσει την Argentinos Juniors, στον τελικό του Διηπειρωτικού κυπέλλου. Σε εκείνη την περίπτωση, όμως, το γκολ του Platini είχε ακυρωθεί από τον διαιτητή Volker Roth  για ανύπαρκτο οφσάιντ στον Sergio Brio. Το γκολ ήταν τόσο όμορφο, που ο Platini δεν είχε μπει καν στην διαδικασία να διαμαρτυρηθεί. Αντίθετα είχε χειροκροτήσει ειρωνικά τον διαιτητή και κατόπιν είχε ξαπλώσει σε πόζα της Paolina Borghese. Πρόκειται για ένα ημι-γυμνό ξαπλωμένο νεοκλασικό γλυπτό πορτραίτου από τον Ιταλό γλύπτη Antonio Canova. Παρόλα αυτά η Γιουβέντους είχε κατορθώσει να επικρατήσει με 6-4 στα πέναλτι (2-2 κ.α.) και να κατακτήσει το τρόπαιο. 

«Ο Platini είναι είδωλο για εμένα»

«Πανηγύρισα με τον συγκεκριμένο τρόπο, για να τιμήσω τον Πλατινί. Είναι είδωλο για μένα, για το ποδόσφαιρο, για όλα όσα έκανε στο γήπεδο κυρίως με τη φανέλα της Γιουβέντους. Ήθελα να προβώ σε αυτόν τον πανηγυρισμό όταν είχαν σκοράρει απέναντι στην Ίντερ αλλά δεν ήταν εκείνη η κατάλληλη στιγμή. Το έκανα σήμερα και ελπίζω να μπορέσει να το δει». 

Το κατά πόσο θα το δει είναι μία άλλη ιστορία. Όπως αποκαλύφθηκε τόσο ο Sepp Blatter όσο και ο Michel Platini, θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Η εισαγγελία της Ελβετίας άσκησε ποινική δίωξη εις βάρος τους για απάτη, υπεξαίρεση και πλαστογραφία

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments