Αρχική Αθλητικά νέα Γιώργος Αθανασιάδης: «Στην Ελλάδα υποτιμούν τους Έλληνες παίκτες»

Γιώργος Αθανασιάδης: «Στην Ελλάδα υποτιμούν τους Έλληνες παίκτες»

0
Dodekanisos

Ο Γιώργος Αθανασιάδης, τερματοφύλακας της Σερίφ Τιράσπολ (δανεικός από την ΑΕΚ), μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Ο Αθανασιάδης, αναφέρθηκε στην ζωή του στη Μολδαβία και το τι μέλλει γενέσθαι με την «Ένωση». Ενώ δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει μία σπόντα για την υποτίμηση που τυγχάνουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα. Την ίδια την χώρα τους. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 28χρονου Έλληνα τερματοφύλακα

H παρουσία του στην Σέριφ Τιράσπολ

«Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια. Η εμπειρία του Champions League είναι ξεχωριστή. Είναι όνειρο ζωής για κάθε ποδοσφαιριστή να παίζει σε αυτή τη διοργάνωση. Καταφέραμε και βάλαμε μία ομάδα από την Μολδαβία σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση. Σε ομίλους για πρώτη φορά. Χθες παίξαμε το πρώτο μας παιχνίδι, κερδίσαμε, πήγαμε όλοι στην ομάδα καλά και χαιρόμαστε γι’ αυτό. Είμαστε σε όμιλο φωτιά. Δυνατές ομάδες, αλλά εμένα μου αρέσει αυτό. Θα παίξουμε με μεγάλες ομάδες, που θαυμάζουμε».

Η απόφαση του να αποχωρήσει από την ΑΕΚ με προορισμό την Σερίφ

«Να σου πω την αλήθεια το έψαξα μόνος μου, με τον ατζέντη μου. Έβλεπα πάνω κάτω τι γίνεται και στην ΑΕΚ. Δεν είμαι άνθρωπος που θα κάτσω πάνω στο συμβόλαιό μου και απλά θα κοιτάζω και θα λέω ότι είμαι σε μια ομάδα. Διευκόλυνα και την ΑΕΚ, αλλά ήρθα σε μια ομάδα που ρίσκαρα, αλλά θα είχα παιχνίδια. Και έτσι και η ΑΕΚ δεν θα είχε πολλούς τερματοφύλακες στο ρόστερ».

Η ζωή στο Τιράσπολ

«Η ζωή είναι πολύ ήρεμη εδώ. Μια πόλη με 130 χιλιάδες κατοίκους. Κλειστή κοινωνία, χωρίς πολλά πράγματα να κάνεις. Αλλά έχει καλά μέρη για φαγητό, τεράστια πάρκα για την οικογένεια. Εμείς έχουμε ένα καταπληκτικό προπονητικό κέντρο, με 15 γήπεδα για προπόνηση, ξενοδοχείο, κολυμβητήρια, εστιατόρια. Και τρία γήπεδα για επίσημα παιχνίδια. Μας παρέχουν τα πάντα. Είναι λίγο δύσκολα γιατί είμαστε γκρίζα ζώνη. Δηλαδή πετάς για Κισινάου και από εκεί οδικώς σε 60 χιλιόμετρα φτάνεις στο Τιράσπολ. Αλλά μετά από λίγο καιρό το συνηθίζεις».

Θα έμενες και μετά το τέλος του δανεισμού;

«Δεν ξέρω ακόμα αν θα μείνω και τι θα γίνει. Όλα τα παιδιά εδώ, έτσι όπως πάμε, πιστεύουμε πρώτα ο Θεός για κάτι καλύτερο».

Οι εκπληκτικές εμφανίσεις και γιατί δεν πέτυχε στην ΑΕΚ

«Στα δύσκολα όλοι είναι απέναντί μου. Μόνο η οικογένειά μου και λίγοι άνθρωποι είναι δίπλα μου. Στα εύκολα και όταν όλα πηγαίνουν καλά όλοι είναι δίπλα σου. Δυστυχώς τον Έλληνα τον έχουν υποτιμημένο στη χώρα του. Στο εξωτερικό μας έχουν σαν βασιλιάδες».

«Δικαιολογημένη η κριτική, ήμουν ο πρώτος που ήξερα ότι είχα να δώσω παραπάνω»

«Ο πρώτος που κάνει κριτική στον εαυτό μου είμαι εγώ. Ήμουν ο πρώτος που βγήκα και είπα ότι δεν ήμουν τόσο καλός στην ΑΕΚ, όσο ήμουν στον Αστέρα. Δεν κρύφτηκα πίσω από το δάχτυλό μου. Ήξερα ότι είχα παραπάνω πράγματα να δώσω. Δεν ήμουν τόσο καλός, όσο πιστεύω σαν Γιώργος Αθανασιάδης. Είναι όμως η συνολική εικόνα της ομάδας. Όχι μόνο εγώ. Δε σημαίνει ότι αν εγώ ήμουν πολύ καλός θα κερδίζαμε το παιχνίδι. Όλοι μαζί δεν ήμασταν καλά κι αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο».

«Το ροτέισον στους τερματοφύλακες δεν είναι καλό»

«Δε μου αρέσει κι εμένα το ροτέισον στους τερματοφύλακες. Δεν είναι πολύ καλό. Αλλά κάποιες φορές βγαίνει και κάποιες όχι. Η ΑΕΚ το προσπάθησε τη χρονιά που πήρε το πρωτάθλημα και της βγήκε με τον Χιμένεθ προπονητή. Πήγε να το ξανακάνει. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι του προπονητή. Δεν μπορώ να του πω ή θα τα παίξω όλα ή καθόλου ή μη με βάζεις εναλλάξ. Ότι μου πει ο προπονητής θα το κάνω».

«Το καλοκαίρι θα επιστρέψω στην Ελλάδα, όμως τον πρώτο λόγο τον έχει η ΑΕΚ»

«Το μόνο που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή, είναι να τελειώσουν με το καλό αυτοί οι αγώνες, όλοι οι αγώνες του Champions League και να έχω την υγεία μου. Εγώ έχω ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Τον πρώτο λόγο δεν τον έχω εγώ, τον έχει η ΑΕΚ. Το καλοκαίρι θα επιστρέψω. Θα τα βάλουμε κάτω με τη διοίκηση και τον προπονητή, να δούμε τι θέλουν αυτοί από μένα και τι θέλω εγώ από αυτούς. Αν βρούμε μία λύση καλώς», τελείωσε ο Αθανασιάδης.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments