Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου “Γιναμε μάρτυρες μιας ακόμα μαύρης σελίδας”

“Γιναμε μάρτυρες μιας ακόμα μαύρης σελίδας”

0
Dodekanisos

Ανακοίνωση με αφορμή τα όσα έγιναν μετά το τέλος της χθεσινής αναμέτρησης κυπέλλου στα Μαριτσά εξέδωσε η διοίκηση του Ιάλυσου. Αναλυτικά, τα όσα αναφέρει είναι τα ακόλουθα:

“Το απόγευμα της Τρίτης στο γήπεδο Μαριτσών γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη μαύρης σελίδας στην ιστορία του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου. Τα όσα διαδραματίστηκαν μετά την λήξη της αναμέτρησης μας προβληματίζουν αφάνταστα και πλέον οι αρμόδιοι πρέπει να επιληφθούν πριν να είναι πολύ αργά.

Ο Γ.Α.Σ Ιάλυσος στην αποστολή του για τον επαναληπτικό της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Δωδεκανήσου είχε τρία 16χρόνα παιδιά από τις ακαδημίες του συλλόγου. Σήμερα το πρωί ειλικρινά δεν ξέρουμε τι πρέπει να πούμε στους γονείς τους για να τους επιτρέψουν να έρθουν ξανά στο γήπεδο. Αρχικά ως Δ.Σ καταδικάζουμε την συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή μας Τζεφ Εμπουμπά, ωστόσο οι αψιμαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών σε ένα παιχνίδι υψηλής έντασης δεν δικαιολογούν τα όσα ακολούθησαν. Άλλωστε με το γράμμα του νόμου ο ποδοσφαιριστής μας θα τιμωρηθεί δικαίως με βάση τα όσα αναγράφονται στο φύλλο αγώνος, ενώ θα τιμωρηθεί παραδειγματικά και από εμάς για την συμπεριφορά του. 

Τα όσα θλιβερά ακολούθησαν έχουν πάει το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω και πλέον οι υπαίτιοι θα πρέπει να αναλάβουν τις σοβαρές ευθύνες που τους αναλογούν. Δεν γίνεται μετά από διαπληκτισμούς και αψιμαχίες μεταξύ ποδοσφαιριστών να ανοίγουν έτσι απλά οι πόρτες ενός γηπέδου και να εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο δεκάδες «φίλαθλοι» προκειμένου να τραμπουκήσουν αθλητές . Τα 16χρόνα παιδιά που είχαμε στην αποστολή μας είδαν δεκάδες οπαδούς να κυνηγούν συμπαίκτες τους, ο οποίοι έτρεχαν εκτός γηπέδου για να προστατευτούν. Η εικόνα του Τζεφ Εμπουμπά να περνά τρέχοντας το βοηθητικό γήπεδο Μαριτσών και να βγαίνει έξω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις για να γλιτώσει το ξύλο δεν θα έπρεπε να προβληματίζει μόνο εμάς κι αν κάποιοι σέβονται τον εαυτό τους, σήμερα οφείλουν να παραιτηθούν.

Εφόσον λοιπόν κανείς μέχρι τώρα δεν έχει βγει να ζητήσει μια συγνώμη για τα όσα είδαμε είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε εμείς. Ζητάμε συγνώμη από τον φίλαθλο κόσμο της Δωδεκανήσου, τους γονείς των ποδοσφαιριστών μας και τον υγιή φίλαθλο κόσμο των Μαριτσών για τα όσα παρακολούθησε μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ελπίζουμε από σήμερα το πρωί να μπορούν ξανά οι γονείς να μας εμπιστευτούν τα παιδιά τους και όχι να φοβούνται να τα φέρουν στο γήπεδο.

Τέλος ο Γ.Α.Σ Ιάλυσος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για ακόμα φορά ως προς την διαιτησία του κυρίου Πατσιόπουλου σε μια τόσο κρίσιμη αναμέτρηση. Το πόσο εμπαθής είναι πλέον με την ομάδα μας φάνηκε στις δύο καταφανέστατες περιπτώσεις πέναλτυ εις βάρος του ποδοσφαιριστή μας Κονέ στις οποίες έκλεισε τα μάτια. Περιμένουμε την έκθεση του παρατηρητή διαιτησίας και ζήταμε ευθέως την τιμωρία του”.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments