Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Β' Δωδεκανήσου «Γιατί όχι και άνοδος;»

«Γιατί όχι και άνοδος;»

0
pikionis
Dodekanisos
Του Δημήτρη Δραγάτη
Αποφασισμένοι να παλέψουν για να διεκδικήσουν τη νέα αγωνιστική περίοδο το όνειρο της ανόδου στην Α Κατηγορία Δωδεκανήσου, είναι στον ΠΑΟΚ Κω. Η ομάδα που σε λίγο θα κλείσει 25 χρόνια από την ίδρυση της, θα προσπαθήσει να κάνει τα καλύτερα έως τώρα γενέθλια της, συνδυάζοντας , γιατί όχι;, μια άνοδο. Αυτό τουλάχιστον δηλώνει  εκ μέρους της διοίκησης, μια από τις …ψυχές του συλλόγου, ο Δημήτρης Πικιώνης. Ο ίδιος βέβαια σπεύδει να μας ξεκαθαρίσει πως η άνοδος «δεν θα είναι αυτοσκοπός», ωστόσο θα είναι σίγουρα ένας από τους βασικούς στόχους. Που μπορεί μάλιστα να γίνει και ιδιαιτέρος εφικτός, ειδικά αν δημιουργηθεί στη νέα Β’ Κατηγορία, όμιλος βορείου συγκροτήματος. Όλα δείχνουν ότι στον ΠΑΟΚ Κω θα μπει αυτό το καλοκαίρι και νέο αίμα στην διοίκηση (θα γίνουν εκλογές τον Ιούλιο), οπότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο σύλλογος θα έχει και περισσότερες βοήθειες. Διαβάστε όμως, τι μας είπε ο κ. Πικιώνης…

-Δημήτρη Πικιώνη, πως είδες το πρόσφατο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας Δωδεκανήσου;
«Πρέπει να σου πω πως έγινε ένα αρκετά καλό πρωτάθλημα. Άσχετα αν γρήγορα ξεχώρισαν οι τρεις ομάδες, δεν αναιρεί το ότι τα παιχνίδια ήταν πολύ καλά και δύσκολα. Υπήρχε αρκετά μεγάλος συναγωνισμός. Αυτά είναι τα πρωταθλήματα στα οποία θέλουμε να συμμετέχουμε.»
-Είσαι ικανοποιημένος από την παρουσία του ΠΑΟΚ Κω;
«Νομίζω ότι κάναμε ένα καλό πρώτο γύρο. Θα μπορούσαμε και καλύτερα αν δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε και ορισμένους τραυματισμούς που μας άφησαν κάπως πίσω. Ο Μικές ο Ξυπολιτάς, ο Κουβαράς που τελικά ελάχιστα βοήθησε και ο Κανελόπουλος που έλειψε για μεγάλο διάστημα, ήταν σημαντικές απώλειες που σίγουρα έπαιξαν τον ρόλο τους. Στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, όταν είδαμε ότι χάνουμε το τρένο της ανόδου στην επόμενη κατηγορία, σπρώξαμε στην ομάδα και αρκετά νέα παιδιά. Άλλωστε ήταν φανερό πως οι μεγάλοι είχαν χάσει το ενδιαφέρον τους.»
-Οι μικροί πήγαν καλά;
«Πήγαν καλά αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν νίκες. Είχαμε ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων αλλά ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός πως τα παιδιά αυτά πήραν σημαντικές εμπειρίες, κάτι που θα τους βοηθήσει στην συνέχεια. Αυτό ήταν και το πιο σημαντικό απ’ όλα για τα παιδιά αυτά αλλά και για την ομάδα. Εμάς μας ενδιαφέρει να παίζουν οι μικροί που αξίζουν χωρίς να υπάρχει ο φόβος του νόμου. Αυτοί που μπορούν να παίξουν, θα παίξουν και χωρίς τον νόμο»
-Διαφωνείς δηλαδή με το νέο μέτρο της ΕΠΣΔ σχετικά με την χρησιμοποίηση υποχρεωτικά δυο νεαρών παιδιών στην βασική ενδεκάδα των ομάδων της Α1 και της Α2…
«Ναι δεν είμαι υπέρ του νόμου. Είμαι υπέρ της λογικής. Αυτός που μπορεί να παίξει, θα πρέπει να παίξει χωρίς να υπάρχουν περιορισμοί. Ακόμα και πενήντα χρονών αν είναι κάποιος, αν μπορεί θα πρέπει να παίζει»
-Τι θα γίνει διοικητικά ενόψει της συνέχειας. Αν δεν κάνω λάθος έχετε εκλογές να κάνετε. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν αλλαγές;
«Έχουμε εκλογές τον Ιουλίο. Σημαντικές αλλαγές δεν θα γίνουν. Είμαστε πέντε άτομα που ουσιαστικά αποτελούμε την ψυχή της ομάδας. Δεν μπορούμε να λείψουμε εμείς. Υπάρχει όμως μια διάθεση όμως από γονείς παιδιών της Ακαδημίας μας για να βοηθήσουν. Το ίδιο ισχύει και για τους Βετεράνους μας που είναι ενεργοί. Οπότε είναι δεδομένο ότι θα έχουμε και νέες βοήθειες και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα εύρος ανθρώπων με διάθεση για να προσφέρουν.»
-Πιστεύεις ότι ήρθε η ώρα για τον ΠΑΟΚ Κω, να πετύχει κάτι παραπάνω στο Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο; Μια άνοδο ίσως στην Α1;
«Ο ΠΑΟΚ τη νέα χρονιά κλείνει 25 χρόνια. Ίσως να είναι η ώρα του να βρεθεί στην Α1 και να γιορτάσει έτσι τα 25χρονα γενέθλια του. Δεν θα είναι αυτοσκοπός πάντως. Έχουμε όμως πλέον την εμπειρία να το διαχειριστούμε. Εμείς λοιπόν δηλώνουμε από τώρα ότι στόχος μας είναι να ανέβουμε. Δεν θα μας στεναχωρήσει όμως ακόμα και να μην τα καταφέρουμε»
-Θα είναι πιο εφικτός ο στόχος αυτός, σε περίπτωση που τελικά γίνει Β’ Κατηγορία νήσων, όπως οραματίζεται η ΕΠΣ Δωδεκανήσου;
«Ναι, νομίζω ότι θα είναι πιο εφικτός. Αν δεν γίνει, απλά θα έχουμε ένα μεγάλο ντεσαβαντάζ τα πολλά ταξίδια στη Ρόδο. Θα παλέψουμε όμως.»
-Αλήθεια, πως πιστεύεις ότι θα είναι το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας (της μέχρι πρόσφατα Α2 εννοώ), αν τελικά υπάρξει ξεχωριστός όμιλος για τις ομάδες του βορείου συγκροτήματος;
«Δεν μας βρίσκεται απόλυτα σύμφωνους κάτι τέτοιο διότι πιστεύουμε ότι θα υποβαθμιστεί το βόρειο συγκρότημα. Δεν μπορεί να σταθεί ένας τέτοιος όμιλος. Οπωσδήποτε δεν θα είναι τόσο ανταγωνιστικό ένα τέτοιο πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει οικονομική κρίση και τα πολλά ταξίδια στη Ρόδο, όπως κάναμε την πρόσφατη αγωνιστική περίοδο, κοστίζουν. Τουλάχιστον, αυτό που εμείς ζητάμε από την ΕΠΣΔ αν τελικά προχωρήσει σε όμιλο βορείου συγκροτήματος, είναι να έχουν οι όμιλοι αυτοί τον ίδιο αριθμό ομάδων. Να δοθεί δηλαδή και στο βόρειο συγκρότημα κύρος. Να καταλάβουν και οι ομάδες ότι θα πρέπει να αναβαθμίσουν την λειτουργία τους. Χρειαζόμαστε ανάπτυξη του αθλήματος και όχι συρρίκνωση και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί η ΕΠΣΔ. Πρέπει να μας βοηθήσουν και εμάς. Να παρθούν αποφάσεις και για τις μετακινήσεις. Το ίδιο ισχύει και για την πολιτεία. Δεν πρέπει μόνο να ζητάει αλλά να δίνει κιόλας…»

H συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο καινούργιο φύλλο της εφημερίδας για το βόρειο συγκρότημα της Δωδεκανήσου, “Αρένα των Σπορ”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments