«Γιατί ο Σολτς εκθέτει τη Γερμανία σε τόσο σημαντικούς κινδύνους;»

0
Dodekanisos

«Καμπανάκι» από την Γερμανίδα Πολιτικό Sarah Wagenknecht (Ζάρα Βάγκενκνεχτ)! Σε δηλώσεις που έκανε εξαπέλυσε «βολές» κατά του καγκελάριου Όλαφ Σολτς λέγοντας πως οι ενέργειες του αποτελούν απειλή για την Εθνική ασφάλεια του Γερμανικού κράτους. Έδωσε παράδειγμα το «πράσινο φως» που άναψε ο ίδιος στην Ουκρανία προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιήσει Δυτικά όπλα για να πλήξει στόχους σε Ρωσικό έδαφος.

«Εάν η Ουκρανία αρχίσει να χρησιμοποιεί όπλα που μεταφέρθηκαν από τη Γερμανία εναντίον στόχων σε ρωσικό έδαφος, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ σοβαρές συνέπειες. Και αυτό διότι μετά ο πόλεμος θα μεταφερθεί στο έδαφος της ίδιας της Γερμανίας», είπε χαρακτηριστικά η πολιτικός.

Σύμφωνα με τον πολιτικό, «η γερμανική ηγεσία θα πρέπει να βάλει πρώτα τα εθνικά συμφέροντα και όχι να ακολουθεί τις φιλοδοξίες ή τις φιλοδοξίες άλλων κρατών. Άλλωστε, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες για το ίδιο το γερμανικό κράτος και τον πληθυσμό του, και δεν είναι σαφές για ποιο σκοπό ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς εκθέτει τη χώρα σε τόσο σημαντικούς κινδύνους».

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ήρε τους περιορισμούς στους ουκρανικούς σχηματισμούς σχετικά με την πιθανή χρήση όπλων που μεταφέρθηκαν από τη Γερμανία εναντίον στόχων σε ρωσικό έδαφος. Την ίδια στιγμή, ο ίδιος ο Scholz, ο οποίος προηγουμένως ήταν αντίθετος στη χρήση γερμανικών όπλων εναντίον ρωσικών στόχων, έχει πλέον αλλάξει θέση και ισχυρίζεται ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα οδηγήσουν σε κλιμάκωση της σύγκρουσης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments