Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Γιατί να προτιμήσω το ηλεκτρονικό τσιγάρο σε σχέση με το κανονικό;

Γιατί να προτιμήσω το ηλεκτρονικό τσιγάρο σε σχέση με το κανονικό;

0
Dodekanisos

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο στις μέρες μας αποτελεί μια εναλλακτική λύση αντί του παραδοσιακού καπνίσματος. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα που το καθιστούν αγαπητό σε εκατομμύρια ατμιστές παγκοσμίως. Εκτός του ότι είναι μια οικονομική λύση σε σχέση με το κανονικό τσιγάρο, έχει αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα. Πολλοί πρώην καπνιστές έχουν στραφεί σε αυτό και όχι μόνο. Τα προγνωστικά δείχνουν πως σε λίγα χρόνια θα ξεπεράσει τις πωλήσεις των κοινών τσιγάρων. Πρόκειται για ένα πραγματικό φαινόμενο που το οφείλει στους παρακάτω λόγους:

  1. Είναι ασφαλέστερο από το κοινό τσιγάρο

Έρευνες επιστημόνων έδειξαν πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι κατά 95% ασφαλέστερο από το κοινό τσιγάρο μιας που τα συστατικά ηλεκτρονικών τσιγάρων δεν περιέχουν βλαβερές ουσίες. Ακόμα και σε περιπτώσεις αθλητών, πρώην καπνιστών, παρατηρήθηκε βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας. Ταυτόχρονα, οι αισθήσεις της οσμής και της γεύσης σταδιακά επανέρχονται σε φυσιολογικά επίπεδα. Ο λόγος για τα παραπάνω είναι πως δεν υπάρχουν παράγωγα του διοξειδίου του άνθρακα ή άλλων τοξικών ουσιών τα οποία είναι αποτέλεσμα της καύσης του καπνού.

  1. Επιλογές σχετικά με τη δοσολογία νικοτίνης

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι η δυνατότητα επιλογής περιεκτικότητας νικοτίνης. Είναι γνωστό πως η νικοτίνη ευθύνεται για τον εθισμό στο κάπνισμα. Τόσο ένας πεπειραμένος ατμιστής όσο και ένας αρχάριος μπορούν να ρυθμίσουν τη δόση που επιθυμούν στα υγρά αναπλήρωσης. Αυτό βοηθά στο να μεταβούν σε επίπεδα νικοτίνης πολύ χαμηλά. Υπάρχει όμως, και η επιλογή ενός υγρού με μηδενικά ποσοστά. Έτσι, ο καθένας μπορεί να διακόψει εντελώς τη χρήση της είτε εξ αρχής είτε με την πάροδο του χρόνου.

  1. Επιλογές σχετικά με αρώματα / γεύσεις

Στα ηλεκτρονικά τσιγάρα υπάρχουν πάμπολλες επιλογές όσον αφορά τα αρώματα στα υγρά αναπλήρωσης. Πιο συγκεκριμένα, στο εμπόριο κυκλοφορούν τόσες πολλές γεύσεις που είναι θεωρητικά αδύνατο κάποιος να βαρεθεί το άτμισμα. Δεν είναι απίθανο να αλλάζετε αρώματα όσο τακτικά θέλετε μιας που η γκάμα είναι αναρίθμητη. Από γεύσεις φρούτων μέχρι κανέλας, τσιχλόφουσκας ή δροσερής μέντας, αλλά και παραδοσιακή γεύση του καπνού. Στο κοινό τσιγάρο υπάρχει δεδομένος περιορισμός, όμως εδώ οι επιλογές είναι από τους σημαντικότερους λόγους για να επιλέξετε το e-cigarette.

  1. Ευκολία εύρεσης τους στην αγορά

Σημαντικός λόγος επιλογής του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι η ευκολία εύρεσης τους στην αγορά. Είτε σε φυσικό κατάστημα πώλησης είτε σε κάποιο μίνι μάρκετ, ακόμα και ηλεκτρονικά, μπορείτε να το προμηθευτείτε εύκολα και γρήγορα. Εάν προτιμήσετε την ηλεκτρονική αγορά στο https://www.alterego.gr/ θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία ηλεκτρονικών τσιγάρων και προϊόντων ατμίσματος, όπως αρώματα, ανταλλακτικά και αξεσουάρ. Μια συμβουλή είναι  να προμηθεύεστε 1 – 2 έξτρα υγρά αναπλήρωσης, έτσι ώστε να μην ξεμένετε ποτέ ακόμα και το βράδυ.                                                                                                      

  1. Προσφέρουν άμεση ικανοποίηση

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο από το να πατήσετε το κουμπί και ο ατμός να ξεχυθεί προσφέροντας σας άμεση ικανοποίηση. Σε κάποια μοντέλα υπάρχει η λειτουργία ρύθμισης παραγωγής ατμού. Έτσι, μπορείτε να κανονίσετε πόσο ατμό θέλετε να εισπνεύσετε. Αυτό θα σας ικανοποιήσει στο μέγιστο βαθμό, ενώ συγκριτικά με το κοινό τσιγάρο που δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Ακόμα και αν η λειτουργία του γίνεται με μπαταρία, η χρήση του μπορεί να διαρκέσει για πολλές ώρες μέσα στη μέρα. Τέλος, τα υγρά αναπλήρωσης διαρκούν για μεγάλο διάστημα, οπότε μπορούν να καλύψουν τις όποιες ανάγκες σας.                                                                                                       
Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια υπάρχει παραπληροφόρηση για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τις επιδράσεις τους στην υγεία. Οι απόψεις διίστανται και δεν υπάρχουν έγκυρα δεδομένα μιας που οι έρευνες ακόμα συνεχίζονται. Αυτή τη μείξη απόψεων, όμως δεν έχει περιορίσει τους ατμιστές στο να αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς. Το μόνο που μένει είναι να δοθούν τα επίσημα πορίσματα – όταν προκύψουν, στη δημοσιότητα. Είναι σίγουρο όμως, πως οι μέχρι στιγμής μελέτες έχουν δείξει πως πρόκειται για μια έγκυρη μέθοδο ως υποκατάστατο του κοινού τσιγάρου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments