Αρχική Videos Γιατί καταρρέουν ξαφνικά τόσοι πολλοί αθλητές;

Γιατί καταρρέουν ξαφνικά τόσοι πολλοί αθλητές;

2
Dodekanisos

Τον έντονο προβληματισμό του για το γεγονός ότι ένας ακόμα επαγγελματίας παίκτης κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο εξέφρασε ο Ματ Λε Τισιέ. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Σαουθάμπτον με ανάρτηση του στο twitter αναρωτιέται «πόσοι ακόμη άνθρωποι του αθλητισμού πρέπει να καταρρεύσουν στον αγωνιστικό χώρο προτού διεξαχθεί έρευνα;»
Το πρόσφατο περιστατικό αφορά στον Τζον Φλεκ. Ο μέσος της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, έπεσε στο έδαφος κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας του στο Ρέντινγκ και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι σε καλή κατάσταση. Προστέθηκε και αυτός σε μια μακρά λίστα αθλητών που τους τελευταίους μήνες έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας από τους οποίους πολλοί έχουν πεθάνει.

Η γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung δημοσίευσε πρόσφατα μια έκθεση που προσπαθεί να απαντήσει γιατί «ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός επαγγελματιών και ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών έχει καταρρεύσει». Το άρθρο απαριθμούσε έναν μεγάλο αριθμό πρόσφατων περιπτώσεων ποδοσφαιριστών που είχαν καρδιακά προβλήματα ή κατέρρευσαν στο γήπεδο, οδηγώντας σε ορισμένες περιπτώσεις σε θάνατο. Αυτή η λίστα περιλαμβάνει τον Σέρχιο Αγουέρο της Μπαρτσελόνα, ο οποίος αντιμετώπισε αναπνευστικές δυσκολίες κατά τη διάρκεια του αγώνα της Μπάρτσα με την Αλαβές στη LaLiga τον περασμένο μήνα. Όπως και τον 24χρονος Σλοβάκου παίκτη του χόκεϊ Boris Sádecký, ο οποίος πέθανε αφού κατέρρευσε στον πάγο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα τον περασμένο μήνα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Μία έρευνα από ιστοσελίδα του Ισραήλ αποκαλύπτει ότι από τον Δεκέμβριο, 183 επαγγελματίες αθλητές, προπονητές και αθλητές κολεγίων έχουν καταρρεύσει ξαφνικά. Εκ των οποίων οι 108 απεβίωσαν! Κάποιοι από τους αθλητές, όπως οι αστέρες του ποδοσφαίρου Σέρχιο Αγκουέρο και Κρίστιαν Έρικσεν, κατέρρευσαν στη μέση ενός αγώνα, μπροστά στα μάτια των φιλάθλων. Η κύρια αιτία: Καρδιακά προβλήματα – μυοκαρδίτιδα /περικαρδίτιδα, καρδιακή ανακοπή και καρδιακές προσβολές. Όμως ποιος είναι ο παράγοντας που προκαλεί τις απότομε…; […]