Για «τρομερή απάντηση», κάνει λόγο ο πρόεδρος του Ιράν

0
Dodekanisos

«Για τρομερή απάντηση’ έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ιράν Ebrahim Raisi σε οποιονδήποτε κάνει περεταίρω ενέργειες κατά των συμφερόντων της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Ο ίδιος, με αφορμή και το πρόσφατο «χτύπημα» στο Ισραηλινό έδαφος ως απάντηση στον βομβαρδισμό του προξενικού τμήματος της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό, είπε και τα εξής:

«Η επιχείρηση για την τιμωρία του επιτιθέμενου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Τώρα δηλώνουμε σταθερά ότι ακόμη και η παραμικρή ενέργεια κατά των συμφερόντων του Ιράν είναι βέβαιο ότι θα έχει μια τρομερή, μεγάλης κλίμακας και οδυνηρή απάντηση», είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία συνομιλία με τον Εμίρη του Κατάρ Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι. Η διοίκηση του Raisi δημοσίευσε μια αναφορά της συνομιλίας στην ιστοσελίδα της.

Ο Ιρανός πρόεδρος δήλωσε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και ο οργανισμός στο σύνολό του «απέτυχαν να εκπληρώσουν τις ελάχιστες νομικές υποχρεώσεις τους για να καταδικάσουν την Ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό. Έτσι, η Τεχεράνη σύμφωνα με το δικαίωμα στην αυτοάμυνα σύμφωνα με το 51ο άρθρο του Χάρτη του ΟΗΕ επιτέθηκε στα ίδια κέντρα από τα οποία πραγματοποιήθηκαν οι κακόβουλες ενέργειες κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με την ιρανική διοίκηση, ο εμίρης του Κατάρ «επαίνεσε την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν για τις ενέργειές της στη διαμόρφωση και την εφαρμογή μιας απάντησης στα εγκλήματα» του Ισραήλ και είπε ότι η κίνηση «περιέχει ένα σαφές και ξεχωριστό μήνυμα για όλους».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments