«Για το καλό του ποδοσφαίρου…»

7
diakogeorgiou kallistos2

Ο Κάλλιστος Διακογεωργίου και ο Θεοδόσης Στεφανάκης ήταν αυτοί που στο πρόσφατο συμβούλιο της ΕΠΣ Δωδεκανήσου κατέθεσε την πρόταση τροποποίησης της προκήρυξης προκειμένου στα play of της Α’ Κατηγορίας να μπουν επιπλέον δυο ομάδες (και ο τέταρτος από κάθε όμιλο). Ο κ. Διακογεωργίου, μιλώντας στο news12, εξήγησε το σκεπτικό της πρότασης που κατέθεσε:
«Παρακολουθώντας πολλά φιλικά, διαπίστωσα ότι το επίπεδο όλων των ομάδων είναι πολύ ανεβασμένο όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό και την οργάνωση. Αν προκρίνονταν τρεις από κάθε όμιλο όπως αρχικά είχε αποφασιστεί, θα υπήρχε ένα θέμα. Το ότι περιορίζουμε τα σωματεία που ενώ αξίζουν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα μπορεί για διάφορους λόγους να χάσουν ορισμένους βαθμούς ακόμα και από ατυχία και να μην μείνουν εκτός. Κατά δεύτερο και κυριότερο λόγο, θα γίνουν περισσότερα παιχνίδια. Με την απόφαση αυτή δίνουμε το δικαίωμα στον φίλαθλο κόσμο να παρακολουθήσει ένα πρωτάθλημα της β’ φάσης που κατά την άποψη μου θα είναι για ομάδες της Γ’ Εθνικής. Θα είναι αυτές οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο τους και οι οποίες θα έχουν ρόστερ ανώτερης κατηγορίας»
Σε ερώτηση για το ότι η αλλαγή αυτή της προκήρυξης προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια δεδομένου ότι δεν μπορεί να αλλάζει από την μια στιγμή στην άλλη, απάντησε ως εξής:
«Όταν ένα μέτρο είναι καλό και μπορείς να το κάνεις καλύτερο, δεν καταλαβαίνω τον λόγο γιατί να μην το κάνεις. Στην προκειμένη περίπτωση πάρθηκε μια απόφαση πριν λίγο καιρό, όμως όπως εξήγησα και πριν, παρακολουθώντας στην πορεία κάποια φιλικά, αναθεώρησα κάποιες απόψεις. Διαπίστωσα ότι οι ομάδες που μπορούν να διεκδικήσουν δεν είναι τρεις από κάθε όμιλο αλλά περισσότερες. Υπάρχει μια ισορροπία δυνάμεων. Νομίζω ότι δεν κάναμε λάθος και καλώς έγινε αυτή η αλλαγή. Δεν έγινε μια αλλαγή στην προκήρυξη για να ευνοήσουμε κάποιον συγκεκριμένα. Το κάναμε για το καλό του ποδοσφαίρου. Δίνουμε το δικαίωμα στα σωματεία να έχουν περισσότερα έσοδα και πιο πολλά παιχνίδια. Μην στεκόμαστε λοιπόν σε ορισμένα πράγματα τα οποία δεν είναι η ουσία. Μας ενδιαφέρει δηλαδή η προκήρυξη και όχι το ότι η Ένωση αυτή τη στιγμή είναι μετέωρη και διοικείται από μια διορισμένη διοίκηση; Αυτό που πρέπει να δουν τα σωματεία είναι το ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές και μάλιστα άμεσα».
Μειοψήφησε ο Τόππος
Η πρόταση για την αλλαγή στην προκήρυξη ψηφίστηκε απ’ όλους με μοναδική εξαίρεση τον Τσαμπίκο Τόππο. Ο ίδιος εξέφρασε τις αντιρρήσεις του λέγοντας μεταξύ άλλων πως δεν γίνεται από την μια στιγμή στην άλλη να αλλάζει η προκήρυξη. Έτσι ψήφησε αρνητικά.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. εγώ μια χαρά, να δούμε εσύ και την παρέα σου μετά τις εκλογές, δεν θα σας ξεπλένει ούτε ο Ιορδάνη Ποταμός, θα ψάχνετε λαγούμια για μην σας βλέπουν, την πρώτη ήττα την φάγατε και δροσιστήκατε ΜΙΝΑ ΜΙΝΑΚΙ ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΜΙΑ ΜΠΟΥΓΆΔΑ