Αρχική Videos Για δεύτερη ημέρα χιλιάδες νέα κρούσματα στα σχολεία

Για δεύτερη ημέρα χιλιάδες νέα κρούσματα στα σχολεία

0
Dodekanisos

Την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων εντοπίστηκαν περίπου 16.000 κρούσματα. Σήμερα Τρίτη (11/1) περισσότερα από 9.700 είναι τα κρούσματα που καταγράφονται από τα self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς κατά τη δεύτερη ημέρα λειτουργίας των σχολείων. Ο συγκεκριμένος αριθμός ανεβάζει τις συνολικές μολύνσεις σε πάνω από 25.000 σε μόλις δύο ημέρες! 

Τον αριθμό των νέων κρουσμάτων επιβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ενώ έδωσε και διευκρινίσεις λέγοντας ότι από τα περίπου 10.000 νέα κρούσματα, περισσότερα από 1.000 αφορούν σε εκπαιδευτικούς.

Την ίδια στιγμή στην κυβέρνηση δεν άργησαν να ανακαλύψουν το νέο κυβερνητικό αφήγημα. Αφού πρώτα μετέτρεψαν τα σχολεία σε εστίες μετάδοσης του κορονοϊού, πανηγυρίζουν υποστηρίζοντας, εμμέσως πλην σαφώς, ότι εάν δεν είχαν ανοίξει τα σχολεία δεν θα είχαν εντοπιστεί αυτά τα κρούσματα.

Μιλώντας χθες στην τηλεόραση του ANT1, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως υπερασπιζόμενη την κυβερνητική επιλογή, τόνισε ότι: «Τα σχολεία άνοιξαν με περισσότερα τεστ σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς, με τα αυστηρότερα πρωτόκολλα που αποφάσισε η επιτροπή των ειδικών. Η κάθε απόφαση που παίρνουμε ζυγίζεται πολύ», πρόσθεσε. 

 

Μέσα σε όλη αυτή την τραγελαφική κατάσταση η κυβέρνηση συνεχίζει τις παλινωδίες της και τώρα «τρέχει» να καλύψει τα κενά στα σχολεία. Αρχικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε 850 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Αργότερα ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας έκανε γνωστό ότι προχωρά σε 4.784 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Οι περισσότεροι εξ αυτών όμως -3.576- με συμβάσεις μόλις τρίμηνης διάρκειας και οι 1.208 αναπληρωτές (γενικής εκπαίδευσης, μαθητείας, ψυχολόγοι/κοινωνικοί λειτουργοί) με συμβάσεις ως τη λήξη του σχολικού έτους, αναφέρει η «efsyn.gr»

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments