Αρχική Videos Για “ασυνήθιστο αριθμό απωλειών το 2022” κάνουν λόγο Γερμανικά ΜΜΕ

Για “ασυνήθιστο αριθμό απωλειών το 2022” κάνουν λόγο Γερμανικά ΜΜΕ

0

Για «ασυνήθιστο αριθμό απωλειών το 2022» και ειδικά τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, κάνουν λόγο ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στη Γερμανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας (Destatis), περισσότεροι από 90.000 άνθρωποι πέθαναν στη Γερμανία τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους – δηλαδή 19 τοις εκατό περισσότερο από το λεγόμενο «διάμεσο» για την περίοδο από το 2018 έως το 2021. Ο Οκτώβριος ήταν η κορύφωση της υψηλής θνησιμότητας για το 2022. Είναι μια εξέλιξη που ακόμη και οι ειδικοί δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν με σαφήνεια μέχρι στιγμής και η οποία επίσης ανοίγει την πόρτα σε εικασίες.

«Τα πρώτα χρόνια της πανδημίας, μπορούσαμε να είμαστε σχετικά σίγουροι ότι οι μολύνσεις από κορωνοϊό ήταν η αιτία υψηλότερης θνησιμότητας», λέει ο Sebastian Klizener από το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Έρευνας Πληθυσμού (BiB). «Ήταν ένα ισχυρό στατιστικό σήμα που εστάλη από τα κύματα του κορωνοϊού. Είναι όμως πολύ πιο δύσκολο αυτή τη στιγμή».

«Η αύξηση του αριθμού των θανάτων από κορωνοϊό από μόνη της δεν αρκεί για να εξηγήσει το υψηλό ποσοστό θνησιμότητας τον Οκτώβριο», λέει ο Jonas Šelij (Τζόνας Σέλι), επιστημονικός συνεργάτης στην ομάδα εργασίας «Κατάσταση υγείας του πληθυσμού στο Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ. «Ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό», λέει, «εξηγεί μόνο τους μισούς από αυτούς που είχαμε τον Οκτώβριο.» Υπάρχουν αρκετοί πιθανοί λόγοι για τους άλλους μισούς τόνισε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments