Αρχική Videos Γερμανικά κρατίδια απορρίπτουν την υποχρέωση για τη χρήση μάσκας

Γερμανικά κρατίδια απορρίπτουν την υποχρέωση για τη χρήση μάσκας

0

Τερματίζει από την προσεχή Δευτέρα την εντολή για μάσκες σε λεωφορεία, τρένα και μέσα μαζικής μεταφοράς η Σαξονία. Τη στιγμή που Έλληνες επιστήμονες, εκφράζουν δημόσια πως η μάσκα θα πρέπει να καταστεί υποχρεωτική σε κλειστούς χώρου, στο συγκεκριμένο κρατίδιο της Γερμανίας έχουν άλλη άποψη.

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Σαξονίας, πήρε την απόφαση αυτή κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του. Όπως πάντως τόνισε η Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Πέτρα Κόπινγκ, η χρήση της μάσκας συνιστάται ανεπιφύλακτα. Η ίδια, τόνισε και τα εξής: «Τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό μπορεί να δικαιολογούνται πλέον μόνο εάν το σύστημα υγείας είναι υπερφορτωμένο λόγω του ιού.  Όμως πλέον πολλοί δείκτες κορωνοϊού δίνουν επί του παρόντος μια θετική εικόνα».

Σύμφωνα με όσα γράφουν Γερμανικά μέσα το ίδιο έχει αποφασίσει η Βαυαρία ενώ προς την κατεύθυνση αυτή κινείται και το Βερολίνο. Σύμφωνα με την Berliner Morgenpost , η απαίτηση για μάσκα σε λεωφορεία και τρένα λήγει  στις 2 Φεβρουαρίου. Η Γερουσία ενέκρινε το αντίστοιχο ψήφισμα, στην πρώτη συνεδρίασή της για το νέο έτος. Σε αντίθεση με το FDP του Βερολίνου πάντως, η γερουσιαστής για θέματα υγείας Ulrike Gote (Πράσινοι) είχε εκφραστεί από καιρό κατά της απαγόρευσης των μασκών FFP2 σε λεωφορεία και τρένα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments