Γερμανία: «Βλέπει» το τέλος της επιδημίας του κορωνοϊού ο Spahn;

Το τέλος της κατάστασης συναγερμού στη Γερμανία φαίνεται πως βλέπει ο Υπουργός Υγείας της χώρας Jens Spahn. Και αυτό διότι θεωρεί πως τα ποσοστά εμβολιασμού είναι τέτοια ώστε να εξασφαλίζουν κατά κάποιον τρόπο το ότι δεν είναι πιθανό να υπερφορτωθεί το σύστημα υγείας. Είναι κάτι που συζητήθηκε κατά την διάρκεια διαβουλεύσεων που είχε με τους Υπουργούς Υγείας των Ομοσπονδιακών κρατών. Η εφημερίδα μάλιστα Bild έγραψε πως ο Spahn επεσήμανε πως η επιδημία του κορωνοϊού θα μπορούσε να λήξει στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή περίπου σε ένα μήνα! Ωστόσο ο ίδιος έσπευσε να τονίσει πως θα πρέπει να συνεχιστούν οι κανόνες υγιεινής και αποστάσεων καθώς πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος.

Ο Karl Lauterbach (σοσιαλδημοκρατικό κόμμα) πάντως πιστεύει ότι όπως και να έχει τα βασικά μέτρα θα συνεχίσουν να υπάρχουν σε όλα τα Ομοσπονδιακά κράτη. Τόνισε χαρακτηριστικά πως «κανένα κρατίδιο δεν θα μπορούσε να παραιτηθεί από τους περιορισμούς πρόσβασης σε κλειστούς χώρους ή να μην χρησιμοποιεί μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τα μέτρα που είναι απαραίτητα θα συνεχιστούν, αυτό είναι πολύ ξεκάθαρο για μένα». Δεν παρέλειψε μάλιστα να τονίσει πως εξεπλάγην από τη δήλωση του Spahn: “Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, η πρόοδος του εμβολιασμού είναι στάσιμη και αναμένονται σημαντικά περισσότερα κρούσματα στα σχολεία τους κρύους μήνες. Κανείς δεν γνωρίζει προς το παρόν τι ακριβώς να περιμένει τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες».

Αλλά και ο υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Klaus Holetschek, εκφράστηκε με προσοχή: “Ο προσδιορισμός της κατάστασης της επιδημίας είναι θέμα της νέας Bundestag. Θα πρέπει πρώτα να έχουμε επιστημονικές αξιολογήσεις πρώτα. Οι συνάδελφοί μας από τους υπουργούς Υγείας των ομοσπονδιακών κρατών συμφωνούν ότι θα ήταν σημαντικό να υπάρχει ένα ενιαίο νομικό πλαίσιο για να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε στοχευμένα μέτρα”.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments