Γερμανία: Προς κατάργηση η απαίτηση εμβολιασμού για τους στρατιώτες

0
Dodekanisos

To Υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας ετοιμάζεται να άρει την απαίτηση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού μετά από σχετική προσφυγή που έκανε Γερμανός στρατιώτης. Είναι κάτι που αναφέρεται σε διάφορα ειδησεογραφικά site και όπως όλα δείχνουν, στο άμεσο μέλλον οι εν ενεργεία στρατιώτες στην Bundeswehr δεν θα χρειάζεται πλέον να παρέχουν αποδείξεις εμβολιασμού. Η υποχρέωση εμβολιασμού απλά θα μετατραπεί σε σύσταση.

Οι δικηγόροι ενός ενάγοντα που αμφισβητεί την απαίτηση εμβολιασμού διέδωσαν την είδηση το απόγευμα τις τελευταίες ώρες . Ο καταγγέλλων στρατιώτης, πιστεύει ότι η διατήρηση του καθήκοντος υπό τις σημερινές συνθήκες είναι παράνομη. Είχε ήδη αντιταχθεί στον κανονισμό που απαιτεί από τους στρατιώτες να ανέχονται τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί νέα σύσταση του Στρατιωτικού Ιατρικού Συμβουλευτικού Συμβουλίου. Η επιτροπή, η οποία συμβουλεύει τον Υπουργό Άμυνας για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη στρατιωτική ιατρική, υποστήριξε μόνο τη διατύπωση σύστασης για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19 και την κατάργηση της υποχρέωσης.

Το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο αποφάσισε το 2022 ότι οι στρατιώτες πρέπει να υποβληθούν σε εμβολιασμούς κατά του Covid-19 και ότι οι κανονισμοί της Bundeswehr είναι νόμιμοι. Τότε, μετά από ακρόαση εμπειρογνωμόνων, το δικαστήριο συμφώνησε με το υπουργείο ότι ο εμβολιασμός εξακολουθούσε να επιτυγχάνει σχετικό προστατευτικό αποτέλεσμα ακόμη και με την παραλλαγή εκείνης της εποχής.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments