Αρχική Αθλητικά νέα Γερμανία: Νέοι περιορισμοί για τους φιλάθλους στη Bundesliga

Γερμανία: Νέοι περιορισμοί για τους φιλάθλους στη Bundesliga

0
Borussia Dortmund's famous 'Yellow Wall' will be limited due to coronavirus restrictions
Dodekanisos

Οι αναμετρήσεις στο Γερμανικό πρωτάθλημα (Bundesliga) μπορούν να έχουν μόνο πληρότητα έως και 50% και μέχρι 15.000 θεατές, καθώς η κυβέρνηση στη Γερμανία επαναφέρει τους περιορισμούς στις αθλητικές εκδηλώσεις. Ο λόγος αφορά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Η απερχόμενη καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο διάδοχός της Όλαφ Σολτς, συμφώνησαν με τους ηγέτες των 16 κρατιδίων της Γερμανίας σε μια σειρά μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό συμπεριλαμβάνεται η μείωση των φιλάθλων σε αθλητικές εκδηλώσεις σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Τα περισσότερα γερμανικά γήπεδα λειτουργούσαν σχεδόν με πλήρη χωρητικότητα αυτή τη σεζόν.

Οι φίλαθλοι θα πρέπει επίσης να φορούν μάσκες. Ενώ σε κρατίδια όπου τα ποσοστά κρουσμάτων είναι υψηλά, οι αθλητικές εκδηλώσεις πρέπει να ακυρωθούν, όπως τονίζει η κυβέρνηση. «Ένας προσωρινός περιορισμός στον αριθμό των φιλάθλων στο γήπεδο είναι κατανοητός», δηλώνει ο επικεφαλής της Γερμανικής ποδοσφαιρικής λίγκας (DFL), Κριστιάν Σέιφερτ.

«Η DFL ελπίζει ότι αυτή η απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κρατιδίων θα οδηγήσει σε βελτίωση της κατάστασης της πανδημίας», λέει ο Σέιφερτ.

Σήμερα η Γερμανία ανακοίνωσε περισσότερα από 73.000 νέα κρούσματα και 388 θανάτους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments