Αρχική Videos Γερμανία: Λουκέτο και σε νοσοκομεία λόγω ενεργειακής κρίσης;

Γερμανία: Λουκέτο και σε νοσοκομεία λόγω ενεργειακής κρίσης;

0

Ένας σημαντικός αριθμός νοσοκομείων στη Γερμανία ενδέχεται να αντιμετωπίσει κλείσιμο εν μέσω αυξανόμενου ενεργειακού κόστους και αύξησης του πληθωρισμού, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ:
«Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση. Εάν δεν αντιδράσουμε γρήγορα και πραγματικά δραστικά, θα υπάρξουν κλείσιμο”, είπε ο Λάουτερμπαχ στον τηλεοπτικό σταθμό ARD».

Ο Λάουτερμπαχ είπε ότι θα συζητήσει το ποσό και τη μορφή βοήθειας που θα πρέπει να παρασχεθεί στα νοσοκομεία με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ την Τρίτη. Ωστόσο, το Βερολίνο δεν σχεδιάζει να δημιουργήσει ειδικό ταμείο για νοσοκομεία. «Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε ξεχωριστά ειδικά ταμεία για κάθε σφαίρα», τόνισε.
Οι δυτικές χώρες έχουν αυξήσει την πίεση των κυρώσεων στη Ρωσία από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Η διαταραχή στις αλυσίδες εφοδιασμού οδήγησε σε υψηλότερες τιμές καυσίμων και τροφίμων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οδηγώντας τον πληθωρισμό σε επίπεδα ρεκόρ και προκαλώντας το κόστος ζωής να εκτιναχθεί στα ύψη.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ δήλωσε πρόσφατα ότι η μεγαλύτερη προτεραιότητα της κυβέρνησης στο Βερολίνο είναι η καταπολέμηση του πληθωρισμού, προκειμένου να βγει η οικονομία από το αναπόφευκτο έλλειμμα και να διασφαλιστεί ότι το βιοτικό επίπεδο των απλών ανθρώπων δεν υποφέρει.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments