Αρχική Videos Γερμανία: Καταπέλτης η έκθεση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων

Γερμανία: Καταπέλτης η έκθεση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων

0

Καταπέλτης είναι η έκθεση αξιολόγησης  της επιτροπής εμπειρογνωμόνων της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης στη Γερμανία αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως σήμερα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής:

«Ενώ άλλες χώρες χρησιμοποιούσαν τρόπους αξιολόγησης της επίδρασης μη φαρμακευτικών μέτρων, δεν υπήρξε σε μεγάλο βαθμό συντονισμένη συνοδευτική έρευνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού στη Γερμανία».

«Δεν υπάρχει καμία ερευνητική ιδέα για «να ληφθούν οι επερχόμενες αποφάσεις για την πανδημία με βάση καλύτερα δεδομένα και αναλύσεις που βασίζονται σε αυτήν. Επίσης, δεν υπάρχουν από κοινού συντονισμένες ερευνητικές πρωτοβουλίες. Κανείς δεν δέχτηκε προσφορές από τις νόμιμες εταιρείες ασφάλισης υγείας για να χρησιμοποιήσει τις τεράστιες βάσεις δεδομένων τους».

Η έκθεση αξιολόγησης επέκρινε επίσης τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν οι επικριτικές φωνές σε σχέση με τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Αυτό λέει η έκθεση:

«Όποιος πρότεινε εναλλακτικές… προσεγγίσεις συχνά παραγκωνιζόταν χωρίς επαρκή συζήτηση. Η επιτυχής διαχείριση της πανδημίας χωρίς ανοιχτή αντιμετώπιση των διαφορών απόψεων… είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς».


 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments