Αρχική Videos Γερμανία: Επιστρέφουν στον άνθρακα για …να τα βγάλουν πέρα!

Γερμανία: Επιστρέφουν στον άνθρακα για …να τα βγάλουν πέρα!

0

Στον άνθρακα επιστρέφει αναγκαστικά η Γερμανία καθώς αντιμετωπίζει τη χειρότερη ενεργειακή κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Πλέον καταναλώνει άνθρακα με τον ταχύτερο ρυθμό της τελευταίας εξαετίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Bllomberg. Ο άνθρακας που αποτελεί μια από τις φθηνότερες πηγές ενέργειας, επανήλθε μετά την αύξηση του ενεργειακού κόστους σε όλο τον κόσμο, ειδικά στην Ευρώπη, η οποία υποφέρει από οξεία οικονομική κρίση λόγω των κακών σχέσεων με τη Μόσχα.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης προσπαθεί να εξισορροπήσει τη βραχυπρόθεσμη προτεραιότητα της ενίσχυσης της ενεργειακής της ασφάλειας, τηρώντας παράλληλα τους μακροπρόθεσμους στόχους της «καθαρές μηδενικές εκπομπές». Περίπου το 36,3% της ηλεκτρικής ενέργειας στο γερμανικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους προήλθε από θερμοηλεκτρικούς σταθμούς με καύση άνθρακα, σε σύγκριση με 31,9% το τρίτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με το γερμανικό στατιστικό ινστιτούτο Destatis. Η γερμανική στατιστική υπηρεσία ανέφερε ότι η παραγωγή άνθρακα για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε κατά 13,3 τοις εκατό σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (σε 42,9 TWh την ίδια περίοδο).

Το Βερολίνο έχει επίσης δημιουργήσει ένα «απόθεμα αντικατάστασης φυσικού αερίου» συνολικής ισχύος 11,6 GW, συμπεριλαμβανομένων 1,9 GW λιγνίτη και 4,3 GW σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα που θα παραμείνουν online μέχρι το 2024.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments