Αρχική Videos Γερμανία: “Μύλος” με το Υπουργείο Υγείας, έκανε διόρθωση στα περί παρενεργειών!

Γερμανία: “Μύλος” με το Υπουργείο Υγείας, έκανε διόρθωση στα περί παρενεργειών!

0

“Μύλος” και πολλές αντιδράσεις προκλήθηκαν μετά από ένα tweet του Υπουργείου Υγείας της Γερμανίας το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Ένας στους 5.000 ανθρώπους επηρεάζεται από μια σοβαρή παρενέργεια μετά από εμβολιασμό κατά του COVID-19. Εάν υποψιάζεστε ανεπιθύμητες ενέργειες, ζητήστε ιατρική βοήθεια και αναφέρετε τα συμπτώματά σας στο @PEI_Germany».

To συγκεκριμένο tweet δεν έμεινε πολλές ώρες πάντως στον “αέρα”, καθώς εξαφανίστηκε από την επίσημα σελίδα. Με νέο tweet του αργότερα έκανε λόγο για “λάθος” και η διόρθωση είναι “0,2 αναφορές ανά 1.000 δόσεις εμβολίου”. Όπως γίνεται αντιληπτό προκλήθηκε αναστάτωση από πολλούς χρήστες που έγραψαν τα δικά τους σχόλια.

Όπως και να έχει πάντως, είναι ουσιαστικά η πρώτη φορά που το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας παραδέχεται τώρα σοβαρές παρενέργειες, κάτι που πριν αρκετούς μήνες κάποιος που τολμούσε να το ισχυριστεί κινδύνευε να έχει ακόμα και νομικά προβλήματα. Προηγουμένως, ο νυν Ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ (SPD), έκανε λόγο για «εμβολιασμούς χωρίς παρενέργειες», κάτι που επικρίθηκε ευρέως και μπορεί να θεωρηθεί ότι πλέον διαψεύστηκε οριστικά. Ο Lauterbach πραγματοποιεί επίσκεψη στις ΗΠΑ για να συζητήσει, μεταξύ άλλων, την «προετοιμασία μιας στρατηγικής για τον κορωνοϊό για το φθινόπωρο και μια μελλοντική στρατηγική εμβολιασμού».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments