Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Γερμανία: Χωρίς ρίσκο τα ταξίδια στην Ελλάδα λέει το RKI

Γερμανία: Χωρίς ρίσκο τα ταξίδια στην Ελλάδα λέει το RKI

2
Dodekanisos

Ρεπορτάζ: Πάνος Καμουτσής

Το Robert Koch Institute (RKI) έβγαλε την Ελλάδα από την λίστα με τις χώρες που παρουσιάζουν ρίσκο για μετάδοση μολυσματικών ασθενειών.  Έτσι από την Γερμανία χαλαρώνουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί προς την Ελλάδα αλλά και άλλους δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς, όπως η Γαλλία και μέρη της Ισπανίας που ήταν μέχρι τις 18 Ιουνίου στη λίστα επικινδυνότητας του Robert Koch Institute. 

Τα τεστ είναι ακόμα υποχρεωτικά για επιβάτες αεροπλάνου

Αυτή η θετική εξέλιξη αναμένεται να τονώσει λίγο την τουριστική κίνηση προς την χώρα μας αφού η γερμανική αγορά είναι η μεγαλύτερη για την Ελλάδα. Αυτό οφείλεται περισσότερο στην τόνωση της ψυχολογίας των ταξιδιωτών από την Γερμανία που σύμφωνα με μελέτες δείχνουν να εμπιστεύονται την κυβέρνηση και το RKI. Ουσιαστικά η μόνη διευκόλυνση τους για τους Γερμανούς που επιστρέφουν από την Ελλάδα είναι πως δεν χρειάζεται να συμπληρώσουν την φόρμα εντοπισμού επιβάτη. Όσοι ταξιδεύουν με αεροπλάνο συνεχίζουν να είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν αρνητικό τεστ αντιγόνων 48 ωρών ή PCR 72 ωρών.   

Η Γερμανία ανοίγει για τρίτες χώρες αλλά όχι για τους Βρετανούς

Από 25 Ιουνίου 2021, πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από τρίτες χώρες θα μπορούν να εισέρχονται στη Γερμανία για τουρισμό, αρκεί να έχουν εμβολιαστεί 14 μέρες ΄τουλάχιστον πριν την  άφιξη τους. Τα εμβόλια που δέχεται η Γερμανία είναι τα εγκεκριμένα από τον ΕΜΑ Pfizer, Moderna, AstraZeneca, και Johnson & Johnson. Αρνητικό τεστ πριν το ταξίδι τους είναι ακόμα απαραίτητο. 

Οι Βρετανοί τουρίστες ωστόσο δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη Γερμανία ακόμα, αφού η χώρα τους συμπεριλαμβάνεται στην κόκκινη λίστα λόγω της ραγδαίας μετάδοσης του στελέχους Δέλτα που προκαλεί ανησυχία λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας του. 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] πλήρως τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο, καθώς οποιοδήποτε άνοιγμα κινδύνευε να υπονομευθεί […]