Αρχική Videos Γερμανία: Χιλιάδες καταστήματα λιανικής είναι έτοιμα να χρεοκοπήσουν

Γερμανία: Χιλιάδες καταστήματα λιανικής είναι έτοιμα να χρεοκοπήσουν

0

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πλέον τα καταστήματα λιανικής στη Γερμανία. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμα της η Der Spiegel η οποία επικαλείται έκθεση της Γερμανικής Ένωσης Λιανικής, πάνω από 15.000 καταστήματα αντιμετωπίζουν χρεωκοπία λόγω της μεγάλης αύξησης της ενέργειας. Η Ένωση μάλιστα έχει ήδη αποστείλει και σχετική επιστολή στον Υπουργό Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ κρούοντας καμπανάκι κινδύνου και επισημαίνοντας πως «το εκρηκτικό κόστος ενέργειας καθιστά αδύνατο για όλο και περισσότερους λιανοπωλητές να τα βγάλουν πέρα».

Κάνει λόγο για «υπαρξιακή απειλή» και ότι χιλιάδες καταστήματα θα μπορούσαν να χρεοκοπήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Η Ένωση τονίζει επίσης ότι το αυξανόμενο κόστος ενέργειας, το οποίο έχει αυξηθεί κατά μέσο όρο κατά 147 τοις εκατό από την αρχή του έτους, εμποδίζει τους λιανοπωλητές να πραγματοποιήσουν κέρδη. Το μερίδιο του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας στον όγκο των πωλήσεων για τους λιανοπωλητές έχει ήδη φτάσει σχεδόν το 3% κατά μέσο όρο και πολλοί στον κλάδο αναμένουν ότι το ποσοστό αυτό θα ανέλθει έως και 5% το 2023.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της HDE Jozef Sanktjohanser και τον γενικό διευθυντή Stefan Gent, οι αποδόσεις που επιτυγχάνονται σε πολλούς τομείς λιανικής είναι ήδη εξαιρετικά χαμηλές σήμερα. Στην περίπτωση των ειδών ένδυσης, το λειτουργικό κέρδος ως ποσοστό επί των πωλήσεων ανέρχεται σε 2,1%, ενώ στην περίπτωση των υποδημάτων είναι σήμερα αρνητικό και ανέρχεται στο -1,2%.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments