Αρχική Videos Γερμανία: Αυξάνεται ο αριθμός των ακροδεξιών λέει η Υπουργός Εσωτερικών

Γερμανία: Αυξάνεται ο αριθμός των ακροδεξιών λέει η Υπουργός Εσωτερικών

0

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέσερ δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι ο αριθμός των ακροδεξιών εξτρεμιστών που αρνούνται τη νομιμότητα του σημερινού κράτους έχει φτάσει τις 23.000. Κάλεσε για μια συνολική καταστολή του κινήματος Reichsburger , «Πολίτης του Ράιχ». Σύμφωνα με τον υπουργό, η κοινότητα του Ράιχσμπουργκερ, η οποία απορρίπτει το τρέχον πολιτικό σύστημα και τα σύνορα της χώρας, αυξήθηκε κατά 2.000 μέλη τον τελευταίο χρόνο. Είπε επίσης ότι το 10 τοις εκατό της ομάδας θεωρεί τον εαυτό του έτοιμο για βία.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από μερικές ημέρες,  η αστυνομία συνέλαβε 25 άτομα τα οποία τα χαρακτηρίζει «ύποπτα» για σχέδιο πραξικοπήματος.
«Δεν συνεργαζόμαστε με ακίνδυνους τρελούς, αλλά με υπόπτους για τρομοκρατία, οι οποίοι είναι τώρα υπό κράτηση και περιμένουν τη δίκη», είπε η υπουργός, προσθέτοντας ότι πέρυσι καταγράφηκαν 239 βίαιες ενέργειες και ότι τουλάχιστον 1.050 άτομα είχαν άδειες όπλων, ενώ ο αριθμός των μελών αυτής της ομάδας αυξάνεται.

Η ίδια ζήτησε «μέγιστη πίεση» στην κοινότητα και είπε ότι η κυβέρνηση «θα ενισχύσει περαιτέρω τους νόμους για τα όπλα». Τον Απρίλιο του 2022, η γερμανική αστυνομία είχε συλλάβει τέσσερα ακόμα άτομα που συνδέονται με το κίνημα Reichsburger ως ύποπτα ότι σχεδίαζαν την απαγωγή του υπουργού Υγείας Karl Lauterbach.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments