Αρχική Επικαιρότητα Γερμανία: Αρνητικό τεστ και καραντίνα στους ταξιδιώτες από Αγγλία

Γερμανία: Αρνητικό τεστ και καραντίνα στους ταξιδιώτες από Αγγλία

0
Police officers walk along a street with pubs as they check the coronavirus disease (COVID-19) protocol in Dresden, Germany, November 23, 2021. REUTERS/Matthias Rietschel
Dodekanisos

Η Γερμανία θα επιβάλει από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα καραντίνα στους ταξιδιώτες από τη Βρετανία. Ενώ για την είσοδο στην χώρα θα απαιτεί αρνητικό τεστ, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Τα τοπικά υπουργεία Υγείας ζήτησαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση το Σάββατο (18/12) να εισάγει σκληρότερους κανόνες για τις αφίξεις από τη Βρετανία. Η χώρα θεωρείται στο εξής «ζώνη παραλλαγής» του κορονοϊού. Ουσιαστικά εισέρχεται στην κατηγορία των χωρών απ’ όπου ο κίνδυνος είναι υψηλότερος. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι ταξιδιώτες, ακόμη και οι εμβολιασμένοι, θα μπαίνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων κατά την άφιξή τους.

«Η εξάπλωση της ”Όμικρον” στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι προφανής. Πρέπει να την εμποδίσουμε για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορούμε. Να την επιβραδύνουμε όσο περισσότερο γίνεται», ανέφεραν οι υπουργοί στην ανακοίνωσή τους.

Μόνο οι Γερμανοί πολίτες ή οι αλλοδαποί που κατοικούν μόνιμα στη Γερμανία θα επιτρέπεται να μπαίνουν στη χώρα προερχόμενοι από τη Βρετανία. Ο κανόνας ισχύει για όλα τα μέσα μεταφοράς.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες η Βρετανία καταγράφει καθημερινά ρεκόρ μολύνσεων. Την Παρασκευή τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 90.000 μέσα σε ένα 24ωρο. Οι μολύνεις αυξήθηκαν απότομα στη Γερμανία τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Όμως από τις αρχές Δεκεμβρίου άρχισαν να μειώνονται αργά και την Παρασκευή ανακοινώθηκαν 50.968 νέα κρούσματα.

Η Γερμανία ανέφερε 29.348 νέα κρούσματα μόλυνσης από κορονοϊό, με το συνολικό αριθμό των μολύνσεων να έχει αυξηθεί στα 6.739.536 κρούσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ. Τέλος, ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την πανδημία έχει φτάσει στους 108.233 θανάτους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments