Αρχική Videos Γερμανία: 440 ΔΙΣ. για την κρίση του κορωνοϊού!

Γερμανία: 440 ΔΙΣ. για την κρίση του κορωνοϊού!

0

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας έχει ξοδέψει συνολικά 439,7 δισεκατομμύρια ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια στον απόηχο της κρίσης του κορωνοϊού σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Springer  Welt . Το σύνολο βασίζεται σε κατάλογο που καταρτίστηκε από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών για την Επιτροπή Προϋπολογισμού της Bundestag. Σύμφωνα με αυτόν, αντιστοιχεί σε περίπου 5.000 ευρώ κατά κεφαλήν. 

Σύμφωνα με την επιτροπή προϋπολογισμού, 66,2 δισ. ευρώ δαπανήθηκαν για οικονομική βοήθεια για επιχειρηματίες, επαγγελματικούς αθλητικούς συλλόγους και διοργανωτές πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ο προστατευτικός εξοπλισμός, οι εμβολιασμοί και τα τεστ ανήλθαν σε 63,5 δισ. ευρώ. Πρόσθετες δημοσιονομικές επιβαρύνσεις όπως μειώσεις ΦΠΑ και επιδόματα παιδιών θα κόστιζαν 27,9 δισεκατομμύρια ευρώ. 24,2 δισεκατομμύρια ευρώ καταβλήθηκαν στην υπηρεσία απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένου του επιμερισμού του κόστους σε παροχές βραχυχρόνιας εργασίας.

Τέλος, καταβλήθηκαν αποζημιώσεις 18,5 δισ. ευρώ για χωρητικότητα κλινών που παρέχονται στα νοσοκομεία. Από τα 14,1 δισ. ευρώ σε οικονομική βοήθεια που αρχικά καταβλήθηκαν σχεδόν ανεξέλεγκτα, οι μικρές εταιρείες και οι αυτοαπασχολούμενοι έπρεπε να επιστρέψουν 1,4 δισ. ευρώ μετά από ελέγχους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments