Αρχική Videos Γερμανία: 37χρονος μήνυσε φαρμακευτική για παρενέργειες

Γερμανία: 37χρονος μήνυσε φαρμακευτική για παρενέργειες

0

Στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Κολωνίας εκδικάζεται η υπόθεση ενός 37χρονου που μήνυσε τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, ζητώντας αποζημίωση διότι υποστηρίζει ότι έπαθε φλεβική θρόμβωση μετά από τη χορήγηση εμβολίου για τον κορωνοϊό. Το δικαστήριο ανέθεσε σε εμπειρογνώμονα προκειμένου να αξιολογήσει αν υπάρχει στη συγκεκριμένη περίπτωση η πιθανότατα η θρόμβωση που έπαθε να σχετίζεται με το φάρμακο.

Σύμφωνα με τη δική του δήλωση, επέζησε της θρόμβωσης μόνο χάρη σε γρήγορες ιατρικές ενέργειες. Σύμφωνα με το MDR , το Ινστιτούτο Paul Ehrlich, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια των εμβολίων, ανέφερε επίσης τη φλεβική θρόμβωση “ως σοβαρή και σε λίγες περιπτώσεις θανατηφόρα παρενέργεια” των δύο εμβολίων φορέων από την AstraZeneca και την Johnson & Τζόνσον.

Η AstraZeneca απέρριψε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό. «Ο πολύ χαμηλός κίνδυνος εμφάνισης φλεβικής θρόμβωσης με θρομβοπενία ήταν ήδη γνωστός κατά τη στιγμή του εμβολιασμού και αποτελούσε μέρος του σπάνιου κινδύνου για τις πληροφορίες προϊόντος».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments