Αρχική Επικαιρότητα Γεωργιάδης: Συγχώνευση ή λουκέτο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Γεωργιάδης: Συγχώνευση ή λουκέτο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

0
Dodekanisos

Σε μία κυνική παραδοχή για το τι μέλλει γενέσθαι με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Συγκεκριμένα τόνισε, πως «επιχειρήσεις με 2-3 εργαζομένους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχουν πρόσβαση στις τράπεζες». 

Μιλώντας στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη στο «Kontra24» την Τρίτη (21/9), ο υπουργός Ανάπτυξης ξεδίπλωσε το όραμα της κυβέρνησης για τις μικρές επιχειρήσεις. Οι οποίες δεν έχουν καμία θέση στην ελληνική κοινωνία.

«Επιχειρήσεις με 2-3 εργαζομένους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχουν πρόσβαση στις τράπεζες», δήλωσε ο Άδωνης Γεωργιάδης. Ενώ προηγουμένως είχε επισημάνει πως τα δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης μέσα από τις τράπεζες θα δίνονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μόνο αν αυτές συγχωνεύονται. Δηλαδή αν τις εξαγοράσουν μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Όπως μετέδωσε το «thepressproject», ο υπουργός εννοεί πως αν θέλει μία μικρομεσαία επιχείρηση θέλει να επιβιώσει θα πρέπει να «ακολουθήσει τους κανόνες της σύγχρονης οικονομίας». Ο συγκεκριμένος δρόμος αφορά την συγχώνευση και την εξαγορά από μεγαλύτερη επιχείρηση.  

Δείτε το βίντεο 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments