Αρχική Videos Γαλλία: Τα συνδικάτα της αστυνομίας ζητούν την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Γαλλία: Τα συνδικάτα της αστυνομίας ζητούν την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

0

Τα δύο μεγαλύτερα αστυνομικά συνδικάτα στη Γαλλία κάλεσαν την κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να «αποκαταστήσει την τάξη» και να μην συνθηκολογήσει με τους ταραχοποιούς. «Έως τώρα αρκετά» ανέφερε η δήλωση της Εθνικής Αστυνομίας της Συμμαχίας και της Αστυνομίας της UNSA, που δημοσιεύτηκε στο Facebook.

«Αντιμετωπίζοντας αυτές τις άγριες ορδές, το να ζητάς ηρεμία δεν είναι πλέον αρκετό, πρέπει να το επιβάλεις!» ανέφεραν τα συνδικάτα, προσθέτοντας ότι το μόνο πολιτικό μήνυμα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι να αποκατασταθεί η τάξη στη δημοκρατία.

«Οι συνάδελφοί μας, όπως και η πλειοψηφία των πολιτών, δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τις επιταγές αυτών των βίαιων μειονοτήτων. Τώρα δεν είναι η ώρα για συνδικαλιστική δράση αλλά για καταπολέμηση αυτών των καταστάσεων. Η υποταγή, η συνθηκολόγηση και η ικανοποίηση τους καταθέτοντας τα όπλα δεν είναι η λύση, δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης».

Η αστυνομία πρέπει να δείξει αλληλεγγύη, να καταπνίξει τις ταραχές όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να αποκαταστήσει το κράτος δικαίου, ζήτησαν τα συνδικάτα, αλλά προειδοποίησαν την κυβέρνηση ότι αναμένουν «συγκεκριμένα μέτρα για τη νομική προστασία» των αξιωματικών στο μέλλον.  «Σήμερα η αστυνομία βρίσκεται σε μάχη γιατί είμαστε σε πόλεμο. Αύριο θα είμαστε η αντίσταση και η κυβέρνηση θα πρέπει να το συνειδητοποιήσει», ανέφεραν.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments