Αρχική Videos Γαλλία: Σβήνουν φώτα, κλείνουν το ζεστό νερό, δύσκολος χειμώνας

Γαλλία: Σβήνουν φώτα, κλείνουν το ζεστό νερό, δύσκολος χειμώνας

0

Μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης είναι έτοιμη να ανακοινώσει η κυβέρνηση του Εμμανουέλ Μακρόν. Είναι μέτρα που θα αφορούν στην εξοικονόμηση ενέργειας με τους Γάλλους να καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν πολύ δύσκολο χειμώνα με το σενάριο για διακοπές ρεύματος να είναι υπαρκτό. Μερικά από τα μέτρα είναι το κλείσιμο του ζεστού νερού στις τουαλέτες των δημόσιων κτιρίων αλλά και η μείωση της θερμοκρασίας κατά ένα βαθμό στις δημόσιες πισίνες.

Η κυβέρνηση επίσης, έχει αναθέσει στη βιομηχανία, τα νοικοκυριά και τις δημοτικές αρχές να περιορίσουν την κατανάλωση ενέργειας κατά 10% ως απάντηση στη μείωση των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία και στις σπειροειδείς τιμές της ενέργειας. Η εφημερίδα Le Parisien ανέφερε ότι η παραγωγή ζεστού νερού μόνο στα διοικητικά κτίρια αντιπροσωπεύει το 10% του ενεργειακού λογαριασμού του γαλλικού κράτους, το οποίο απασχολεί πάνω από πέντε εκατομμύρια ανθρώπους.

«Η κυβέρνηση θα ζητήσει από τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα να ταξιδεύουν με τρένο αντί με αεροπλάνο για ταξίδια κάτω των τεσσάρων ωρών», δήλωσε στο Reuters κυβερνητική πηγή. Ένας σύμβουλος του υπουργού Μεταφορών είπε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται ένα σχέδιο για να προσφέρει οικονομικά οφέλη στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν car-sharing. Η κυβέρνηση θα ξεκινήσει επίσης μια δημόσια εκστρατεία επικοινωνίας για να παροτρύνει τους πολίτες να εξοικονομούν ενέργεια σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς τους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments