Αρχική Videos Γαλλία: Πρέπει να καταστρέψουν άλλες 3.6 εκ. δόσεις AstraZeneca γιατί …λήγουν!

Γαλλία: Πρέπει να καταστρέψουν άλλες 3.6 εκ. δόσεις AstraZeneca γιατί …λήγουν!

0

3.6 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca θα καταστραφούν στη Γαλλία όπως ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Υγείας. Και αυτό διότι πρόκειται να λήξουν μέσα στο Μαϊο. Αξίζει να σημειωθεί ότι 218.000 του ίδιου εμβολίου έχουν ήδη καταστραφεί από τα τέλη Μαρτίου.

Η Γαλλία δεν είναι η μόνη Δυτική χώρα που αναγκάζεται να πετάξει τα αποθέματα της λόγω της πιο χαμηλής ζήτησης. Πριν μερικές ημέρες, η Δανία είχε ανακοινώσει ότι θα απορρίψει 1,1 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου Moderna. Σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας ανάλυσης δεδομένων υγείας Airfinity, που αναδημοσιεύει η «Le Monde », τουλάχιστον 240 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων που είναι αποθηκευμένες σε πλούσιες χώρες έχουν λήξει και θα πρέπει να καταστραφούν.

Η Γαλλία, η Δανία και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπάθησαν  να στείλουν αυτές τις δόσεις σε χώρες όπου η εμβολιαστική κάλυψη εξακολουθεί να είναι ανεπαρκής, όπως στην Αφρική. Όμως η απροθυμία του πληθυσμού των φτωχών χωρών να εμβολιαστεί δεν διευκολύνει τη διάθεση των αποθεμάτων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments