Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Γαλλία: “Δεν θα αναγκάσουμε τους Γάλλους να εμβολιαστούν”

Γαλλία: “Δεν θα αναγκάσουμε τους Γάλλους να εμβολιαστούν”

0
Dodekanisos

Επίσκεψη σε ένα από τα εμβολιαστικά κέντρα που είναι εγκατεστημένο σε ένα εμπορικό κέντρο στο Hauts-de-Seine, πραγματοποίησε στις 2 Ιουλίου ο Γάλλος Υπουργός Υγείας Olivier Véran. Μετά το πέρας της επίσκεψης του,  αναφέρθηκε στο γεγονός πως οι εμβολιασμοί στην Γαλλία έχουν σχεδόν σταματήσει.

Ο Olivier Véran προειδοποίησε τους Γάλλους για «πιθανή επανάληψη» της πανδημίας «από αυτό το καλοκαίρι», ωστόσο πρόσθεσε: «Δεν θα αναγκάσουμε τους Γάλλους να εμβολιαστούν».

Παράνομος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στην Γαλλία

Σε ότι αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών που θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα στο Γαλλικό Κοινοβούλιο, ο Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως θα αφορά μόνο την συγκεκριμένη ομάδα και δεν πρόκειται να επεκταθεί κάτι τέτοιο στον γενικό πληθυσμό. Ο Υπουργός Υγείας, πρόσθεσε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε και να ενισχύσουμε αυτήν την εκστρατεία εμβολιασμού , (…) μπορούμε και πρέπει να κάνουμε περισσότερα». Ερωτηθείς για το τι θα γίνει αν όντως οι εμβολιασμοί δεν προχωρήσουν αρκετά είπε: «Για να προχωρήσουμε σε υποχρεωτικό εμβολιασμό (…) θα χρειαζόμασταν πρώτα ένα κείμενο νόμου για να μπορέσουμε να το κάνουμε», αφήνοντας να εννοηθεί πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία της Γαλλίας.

Πιθανή έξαρση της πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι στη Γαλλία

Ο Olivier Véran προειδοποίησε επίσης για την «πιθανή απειλή ανάκαμψης της πανδημίας από αυτό το καλοκαίρι», που συνδέεται με την παραλλαγή Δέλτα που «θα μπορούσε να έρθει και να χαλάσει τις διακοπές μας» . «Διαβάζω μερικές φορές ότι θα μπορούσε να υπάρχει κίνδυνος επιδημίας που συνδέεται με αυτή τη μεταδοτική παραλλαγή στις αρχές Σεπτεμβρίου ή Οκτωβρίου. Δεν είμαι σίγουρος ότι έχουμε χρόνο να περιμένουμε τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, υπάρχει πιθανή απειλή για νέο κύμα της πανδημίας από αυτό το καλοκαίρι», ανέφερε λεπτομερώς.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments