Αρχική Επικαιρότητα Γαλλία: Αναστέλλει πτήσεις από την νότια περιοχή της Αφρικής

Γαλλία: Αναστέλλει πτήσεις από την νότια περιοχή της Αφρικής

0
Air France planes are photographed through a window at Charles de Gaulle Paris airport, Sunday, Oct. 28, 2007, as a strike by Air France flight attendants grounded more than 3 - Copyright © africanews JACQUES BRINON/AP2007
Dodekanisos

Η Γαλλία αναστέλλει όλες τις πτήσεις από τη νότια περιοχή της Αφρικής για 48 ώρες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, αντιδρώντας στη νέα παραλλαγή του κορονοϊού που εντοπίστηκε σε ορισμένες αφρικανικές χώρες.

Ο Βεράν δήλωσε πως η νέα παραλλαγή δεν έχει ακόμη “διαγνωστεί” στην Ευρώπη και προσέθεσε πως όλοι όσοι επέστρεψαν πρόσφατα από τη νότια περιοχή θα υποβληθούν σε τεστ και θα παρακολουθούνται στενά.

Εξάλλου, ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανέφερε σε ανακοίνωση πως θα διεξαχθούν συζητήσεις “τις επόμενες ώρες” με άλλους ηγέτες της ΕΕ για την απόκριση σε αυτή τη νέα παραλλαγή.

Σύμφωνα με το AFP, oι υπηρεσίες του Γάλλου πρωθυπουργού δήλωσαν πως η χώρα αναστέλλει τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική, το Λεσότο, την Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια και το Εσουατίνι.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments